Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Бактерицидна лампа для дому: всі за і проти

Автор: Таня
24.02.2020 20:45

Офіс, транспорт, вулиця - це ті місця, де ви буваєте найчастіше. Ви замислювалися коли-небудь про кількість мікробів і бактерій навколо нас? Їх неможливо побачити, але можна принести разом з собою додому після робочого дня. Існує спосіб, як убезпечити себе і свою сім'ю від різних захворювань, які «чекають» нас вдома. Крім регулярного провітрювання і прибирання, слід проводити знезаражування приміщення. Чим і як це робити будемо розбиратися.
 

Як працює бактерицидна лампа?

Бактерицидна лампа призначена для знищення бактерій і вірусів. Принцип роботи такої лампи заснований на напрямку УФ-променів на патогенні мікроорганізми. Всі медичні установи оснащені такими приладами знезараження всіх приміщень.
 
Сьогодні лампы бактерицидные придбавають собі додому люди, які страждають різними захворюваннями або просто ті, хто хоче позбутися від мікробів та інфекцій. А також, ті, хто хоче очистити повітря від небезпечних речовин, які згубно впливають на життєздатність. Часте використання такої лампи посприяє відновленню або ж компенсації вітаміну-D в організмі, а в міжсезоння це вкрай корисно і важливо. У сім'ях, де є маленькі діти, наявність бактерицидної лампи просто необхідно.
 
Робота такої лампи нагадує принцип роботи люмінесцентної лампи, але на відміну від неї, бактерицидна подає направлене випромінювання ультрафіолетових променів в конкретному діапазоні. Часто люди вважають, що бактерицидна і кварцова лампа - одне і те ж. Але, по суті, це два абсолютно різних приладу, і не варто їх плутати.

Які бувають бактерицидні лампи?

Якщо ми говоримо про бактерицидних ламп, експлуатація яких планується будинку, то в домашніх умовах найчастіше застосовують такі типи ламп як: випромінювачі для знезараження води і знезараження приміщень. Перші найчастіше використовують в приватних будинках. Їх ставлять біля вузла водопроводу, таким чином, вода, потрапляє під область випромінювання, очищається від всіляких хімічних домішок і мікроорганізмів. Ну а друга призначена для дезінфекції приміщення.
 
Лампи для знезараження приміщень класифікуються за особливостями конструкції: стаціонарні та модульні (пересувні). Стаціонарний опромінювач ставлять безпосередньо в місці, де потрібно провести дезінфекцію, а це значить, що радіус їх дії обмежений. А ось пересувні мають відносно великий діапазон дії за рахунок своєї модульності.
 
Залежно від конструкції така медтехніка для приміщень також поділяється на такі види: лампи відкритого типу (в процесі роботи всередині не повинно бути людей і тварин; вони здійснюють пряме опромінення і розміщуються на стіні, стелі або на штативі), а також закритого типу (такий опромінювач відомий як рециркулятор).
 
 Якщо лампа відкритого типу, то розподіл УФ проводиться по всьому простору приміщень. А принцип роботи закритого типу ламп полягає в тому, що за допомогою вентиляційних отворів повітря потрапляє всередину установки, де під вплив УФ знезаражується, а після цього, вже очищене повітря потрапляє назад в приміщення. При роботі такої бактерицидної лампи можна перебувати в приміщенні без шкоди для здоров'я.

Чим допоможе бактерицидна лампа?

В першу чергу бактерицидна лампа буде вести боротьбу з вірусами (в тому числі грипу) і бактеріями. Доцільно використовувати лампу щодня в піковий період респіраторно-вірусних інфекцій, а в інший час, в цілях профілактики, досить використовувати такий опромінювач 1-2 рази в тиждень. Вона також впорається з цвіллю або грибком в місцях з високим рівнем вологості (у ванній, на кухні, в коморі), зробить знезараження місць, де ви зберігаєте овочі або консервацію. Одним словом, користь від бактерицидної лампи будинку зводиться до безпосереднього очищення повітря і поверхонь від різного роду інфекцій.

Правила використання

Якщо ви вирішили придбати такий прилад для дезінфекції себе додому, то у вас виникне питання: як вибрати і де купити? По-перше, вам точно потрібно визначити її призначення в вашому домі. По-друге, потрібно розібратися з тим, яким саме вимогам повинна відповідати лампа: профілактика і попередження виникнення вірусів або ж лікування всіх членів сім'ї.
 
Різні бактерицидні лампи мають відмінні риси в спектрі дії. Їх застосування також має безліч технічних вимог, яких необхідно дотримуватися. Час роботи визначається призначенням і розміром приміщення, а також типом використовуваного приладу. Всі ці дані можна знайти в технічній документації. Ідеальним варіантом для будинку все-таки буде лампа відкритого типу, рециркулятор. Єдиний мінус такого опромінювача в тому, що лампи для рециркулятора потрібно періодично замінювати.
 
Повірте, після того, як у вашому будинку з'явиться бактерицидна лампа, віруси і різні інфекції вас довго не потурбують.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99