Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Обмін квартир власниками. Як правильно провести?

Автор: Vladislav
14.02.2020 16:39

Обмін квартир власниками - правова відповідальна практика, яка досить часто зустрічається. Вона є найбільш прийнятною для людей, що мають недолік фінансових коштів, але бажають змінити місце проживання.

 

Крім того, обмін нерухомістю є найбільш простим способом володіти необхідним житлом, у найбільш зручному районі. Він здійснюється набагато швидшим, ніж купівля або продаж, тому що веде за собою мінімум документальної тяганини.

Цілі обміну квартир між власниками

Від початку обміну до оформлення угоди власників квартир чекає клопітка робота з юридичними особами. Найчастіше люди звертаються за допомогою до досвідчених ріелторів із питаннями нерухомості.

Основні причини, через які люди вважають за краще обмін нерухомістю продажу:

Зміна району проживання. При відсутності матеріальних засобів можна вдало обміняти квартиру на житло в необхідному районі. Особливо це стосується великих міст, де люди при зміні місця роботи можуть зіткнутися з труднощами переміщення. Саме тому обмін застосовують бажаючі змінити район проживання.

Матеріальна користь. Обмін квартири з метою отримання прибутку, також, не є рідкістю. Це друга причина, з якої продаж нерухомості є менш зручним варіантом, так як після отримання грошових коштів потрібно швидко шукати іншу, дешевшу квартиру. У разі обміну з доплатою, можна наздогнати відразу двох зайців - отримати нове житло в зручному районі та грошові кошти.

Отримання двох квартир. Часто відбувається обмін однієї великої квартири на дві менші. Це дуже зручна практика для сімей, які хочуть розділити майно без зайвих проблем, а також для тих людей, які хочуть придбати більшу за площею квартиру за рахунок двох маленьких. На відміну від процесу купівлі-продажу, обмін дозволить набагато швидше здійснити задумане.

Способи обміну нерухомості

Грамотний ріелтор, приступаючи до роботи з нерухомістю клієнта, обов'язково розповідає про всі способи та нюанси обміну.

Три основних способи, з якими працюють агентства нерухомості:

  1. Оформлення через договір купівлі-продажу.
  2. Договір міни.
  3. Спосіб «трейд-ін».

Перший спосіб купівлі-продажу полягає в тому, що продавцем і покупцем нерухомості виступають люди, які обмінюються квартирами. Звичайно, даний спосіб є найбільш поширеним. Щоб купівля-продаж обмінних квартир відбувалася грамотно, юридичний супровід є просто необхідним у даному випадку.

Дана процедура проводиться за участю нотаріуса. Обидві сторони укладають спочатку договори купівлі-продажу, тому йдуть до реєстраційної служби з метою переоформлення документів.

На сьогоднішній день зручним є спосіб обміну квартирами під назвою «трейд-ін».

Метод «трейд-ін» підходить тим людям, які хочуть отримати зручне житло в сучасному прогресивному районі. Даним способом відбувається обмін вторинного житла на первинне. Сама угода відбувається між представником компанії-забудовника та власником квартири. Однак попередньо ріелтор повинен забронювати вподобане житло за клієнтом, а вже після проводити збір документів.

Стандартною для будь-якого агентства нерухомості процедурою є оформлення договору міни. Під час здійснення цієї процедури застосовуються положення, що регламентують порядок купівлі-продажу. За допомогою договору міни відбувається обмін нерухомістю між двома сторонами.

Допомога ріелтора в здійсненні обміну квартир між власниками

Обмін будинку на квартиру від власника або обмін тільки квартир, або тільки будинків здійснюється за допомогою ріелтора.

Досвідчений фахівець підкаже, як провести дану операцію та отримати в користування якісну нерухомість.

Для обміну квартирами знадобиться пакет документів. Залежно від обставин, базовий пакет важливих паперів може бути чимось доповнений, що також буде вказано.

Обмін квартир власниками - процес, який пов'язаний із безліччю труднощів і ризиків, переходьте на офіційний сайт https://vison.com.ua де вам допоможуть обійти всі «гострі кути» при обміні нерухомістю.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99