Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Що таке офшори простою мовою?

Автор: Таня
08.01.2020 17:37

При офіційному веденні будь-якого бізнесу підприємець зобов'язаний сплачувати податки, що часто знижує рівень одержуваного прибутку і зменшує його рентабельність. Щоб знизити фіскальне навантаження на свій бізнес багато великих гравців фінансового ринку реєструють свої компанії у спеціальних зонах - офшорах, які дозволяють вести бізнес з пільговою системою оподаткування. Така зона вільної торгівлі приваблює у великому обсязі іноземний капітал, що позитивно позначається на економіці країни, в яку вливаються хороші інвестиції.

Чому офшорні зони є актуальними?

Варто зазначити, що термін «офшор» відбувається з англійської «offshore», що означає «поза берегом». Іншими словами, в даних місцях для іноземних компаній створені особливі умови для сплати податків, а також спрощена процедура звітності, що робить ведення бізнесу більш цікавим. Чимало людей, які не до кінця розуміють призначення офшорних зон, сприймають їх виключно як тіньові схеми виведення капіталу, проте це не так. Адже багато великих корпорацій, включаючи Apple, зареєстровані як раз в офшорній зоні.
 
Звичайно, держава, де безпосередньо ведеться бізнес діяльність, отримує мінімум податків, тому іноді деякі країни проводять політику деофшорізації з метою повернути «спливають» податки. Разом з тим сьогодні в Україні реєстрація офшору не заборонена, тому кожен підприємець, який бажає отримати всі переваги зони вільної торгівлі, може легко скористатися відповідною послугою.
 
Переваги, які має офшорная зона такі:
  • Пільгове оподаткування.
  • Спрощена процедура подачі офіційних документів.
  • Можливість як відкрити фірму, так і придбати вже готову компанію.
  • Високий рівень захисту розрахункового рахунку від арештів і контролю з боку фіскальних органів країни проживання підприємця.
  • Особливі умови ведення бізнесу з можливістю обмеження доступу до інформації про власника компанією.
  • Можливість брати кредити на міжнародному рівні.
 Для об'єктивної оцінки офшорних зон варто згадати і ряд мінусів, до числа яких можна віднести можливість перевірки з боку міжнародних структур, а також відмова деяких компаній-партнерів від співпраці з фірмами, зареєстрованими на таких територіях. Незважаючи на це офшорні зони залишаються все ще досить популярними, тому багато бізнесменів прагнуть зареєструвати свої підприємства в таких країнах.
 
На закінчення варто відзначити, що існують різні види офшорних зон, які відрізняються між собою територіальним принципом оподаткування, а також необхідністю вести бухгалтерську звітність. При виборі підходящої території варто завчасно дізнатися всі умови реєстрації та оформлення бізнесу в цій країні.
 
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99