Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Зміна керівника компанії

Автор: Vladislav
03.11.2019 16:43

Зміна керівника – це завжди відповідальне рішення для компанії. Це і не дивно, адже на керівникові лежить велика відповідальність за управління компанією, він вчиняє дії від її імені, не потребуючи при цьому довіреності, підписує договори та розпоряджаються фінансами.

Згідно чинного законодавства інформація про керівника має бути внесена до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Інформація про зміну керівника має бути внесена до даного державного реєстру.

Для внесення змін Вам необхідно буде подати документи, на Ваш вибір, до:

1) Центру надання адміністративних послуг;

2) нотаріуса;

3) акредитованого суб’єкта реєстрації.

Необхідними документами є:

1) заповнена заява про реєстрацію змін, форма якої встановлюється наказом Міністерства юстиції України;

2) Рішення про зміну керівника, яке подається у формі оригіналу або нотаріально засвідченої копії. Для товариства з обмеженою або додатковою відповідальністю це рішення загальних зборів учасників, для приватного підприємства – рішення власника(власників). Рішення має бути викладене у письмовій формі, підписане головою і секретарем загальних зборів для товариства з обмеженою або додатковою відповідальністю, або власником(власниками) для приватного підприємства. Також це рішення має бути прошите і пронумероване, а справжність підписів має бути засвідчена нотаріусом. Якщо керівник всього один, то він має бути обов’язково замінений на іншу особу.

3) Документ про сплату збору у розмірі 30% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 1 січня поточного року.

4) Довіреність для особи, яка подає документи(керівникам не потрібна).

У разі, якщо новим керівником стає іноземець, необхідно попередньо отримати дозвіл на його працевлаштування.

У разі, якщо керівник був прописаний в установчих документах, необхідно внести в них зміни. Дана дія призведе до необхідності сплати збору за реєстрацію змін до установчих документів. Саме тому бажано не вказувати керівника в установчих документах.

Строк реєстрації змін не має перевищувати 24 години з моменту подачі. У передбачених законом випадках можливе зупинення розгляду або відмова у розгляді заяви.

Окрім юридичного аспекту при зміні керівника, може виникнути бухгалтерський, адже часто необхідно провести перевірку діяльності цього керівника. Обидва аспекти входять в сферу діяльності компанії OGP, яка поєднує у своєму складі професійних юристів і бухгалтерів.

Підготовлено юристами OGP.UA

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99