Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


П'ять міфів про мікрокредити

Автор: Таня
15.10.2019 21:05

Мікрокредити з'явилися в житті українців відносно недавно, особливо в режимі онлайн. Все нове, до чого ми не звикли і що було в дивину років 20 назад, багатьма людьми зараз сприймається з неабиякою часткою скепсису. Ось і новому для України кредитному продукту дісталося - з'явилося безліч необґрунтованих чуток, які ставлять під сумнів вигоду і взагалі доцільність користування такими послугами. Але де правда, а де - вимисел? Спробуємо неупереджено і максимально об'єктивно розібратися в цьому питанні.

Міф №1. Колосальні процентні ставки і безпросвітні борги

Існує упередження, ніби висока процентна ставка в мікрофінансових організаціях (це правда) призводить до величезних переплат. Але слід розуміти, що мікрокредитів не можна приписувати річну ставку. Вони видаються на кілька днів, тижнів, рідше - на кілька місяців. Тому надмірні переплати не встигають «набігти».
 
Безумовно, якщо брати, наприклад, 10 000 гривень на 2 місяці під 2% в день, переплачувати доведеться багато. Але що заважає знайти компанію, яка видає кошти під 0,01% в день? Таких в Україні з кожним днем ​​все більше. А в чому вигоди безкоштовних послуг для кредитора? В умовах жорсткої конкуренції він зацікавлений показати свою лояльність і надійність, а також перевірити, наскільки позичальник відповідально підходить до виконання своїх зобов'язань. Ще один аргумент на користь мікрокредитів - висока ймовірність отримання знижок. Деякі МФО знижують ставки перед святами, інші, наприклад, в честь річниці свого заснування. А тепер спробуйте отримати знижку в банку або у приватної особи...
 
Варто зазначити, що рассчитать на kreditvam.com кредит можна вже зараз.

Міф №2. Мікрокредити - це тільки дрібні суми

Приставка «мікро» має властивість вводити в оману. Максимальний кредитний ліміт в мікрофінансових організаціях може становити як 3-5 тисяч гривень, так і 10, 20 і навіть 100! Зрозуміло, від суми кредитування безпосередньо залежать умови угоди, розмір підсумкової переплати, термін і кількість платежів. У чому цей міф правдивий, так це в невисокій фінансової планки для клієнтів, які вперше звертаються в організацію. У зв'язку з високою ризикованістю такого співробітництва (гроші видаються навіть студентам і пенсіонерам, особам без офіційного працевлаштування) кредитори прагнуть спочатку перевіряти платоспроможність клієнтів, видаючи їм невеликі суми - найчастіше саме до 3 000-5 000 грн.

Міф №3. Мікрокредит - лише на крайній випадок

Так думають в першу чергу через нібито надмірних відсотків. «Якщо відмовили всюди, лише тоді позичальники йдуть в МФО ». Але це не так. Насправді перевага мікрокредиторам часто віддається через їх унікальних переваг: онлайн-режиму роботи, оперативності, невимогливість, можливості видачі невеликих сум і т. д.
 
Ті ж банки працюють набагато повільніше, рідко видають позики через Інтернет, а в кредитуванні невеликими сумами просто не зацікавлені.

Міф №4. МФО видають гроші всім

Багато компаній у своїй рекламі заявляють про 100-й ймовірності схвалення, відсутності відмов і т. п. Хоча насправді кожна з них використовує свої методи перевірки кандидатури клієнта. Можуть використовуватися десятки критеріїв і шляхів перевірки особистості. Імовірність схвалення буде низькою, якщо у вас є незакриті борги, прострочення в минулому, якщо ви надали неточні / неправдиві дані про себе, якщо у вас немає ніяких доходів і особистого майна.

Міф №5. Мікрофінансові організації обманюють, працюють поза законом, мають сумнівну репутацію

Серед «квіток» завжди є «бур'яни» - між чесними МФО зустрічаються шахраї або ті, які своїми умовами (в т. ч. прихованими) буквально-таки обдирають українців. Простежте за тим, щоб МФО була зареєстрована в реєстрі НБУ, і щоб її діяльність контролювалася Законом України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг ». Ось тоді ніякої обман, шахрайство і «грабіж» не вам загрожувати.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99