Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Вибираємо дверцята для каміна

Автор: Таня
15.10.2019 20:34

З того моменту як закриті каміни стали популярними, такий продукт, як дверцята для каміна став користуватися величезним попитом. Навіщо потрібні дверцята для дров'яного опалювального пристрою такого як камін або піч?
 
По-перше, закрите пристрій відрізняється набагато більшою ефективністю. Закритий камін має високий ККД - близько 70-80%, на відміну від відкритого з коефіцієнтом корисної дії близько 25-30%. Також прилад з пічної дверцятами набагато довше утримує тепло в кімнаті після припинення процесу горіння. Це пов'язано з тим, що металеві дверцы для камина здатні накопичувати в собі тепло, зберігати і акумулювати в приміщення ще довгий час.
 
По-друге, каміни і печі з дверцями відрізняються високим рівнем пожежної безпеки. Перш за все, встановивши такий камін, Вам не доведеться переживати, що розпечений шматок палива в процесі згоряння відскочить куди-небудь в сторону меблів. Так само проблема безпеки особливо актуальна для людей з маленькими чадо і домашніми улюбленцями, яким все цікаво.
 
По-третє, закриті каміни дозволяють все контролювати: швидкість горіння дров і кількість їх використання. Керуючи подачею повітря крізь спеціальну заслінку або зольні дверцята, Ви зможете уповільнити горіння, або навпаки - збільшити інтенсивність, якщо Вам потрібно швидко прогріти приміщення.
 
Ну і один з важливих чинників - зовнішній вигляд. Дверцят існує величезна кількість, різноманітних форм і дизайнів. Як вибрати дверцята для каміна з вогнетривким склом?
 
Для початку потрібно визначитися з матеріалом. Дверцята бувають:
 
  • чавунні;
  • з нержавіючої сталі;
  • мідні.
 
Найбільшим попитом користуються саме чавунні дверцята. Чавун всім відомий як метал з відмінними характеристиками для опалювальних пристроїв: він відмінно накопичує і акумулює теплову енергію; так само він дуже стійкий до деформацій і чудово переносить великі навантаження температури.
 
Скло в дверцятах теж буває різне:
 
  • кольорове - для більшої контрастності полум'я;
  • тоноване - приглушує відблиски яскравого полум'я;
  • стандартне - прозоре скло.
 
Скло в камінних дверцятах використовую непроста, а таке, яке легко переносить високу температурне тиск (600-800 С).
 
 
Далі можна вибирати вид дверцят. Вони бувають:
 
  • стандартні - дверцята, що відкриваються в сторону;
  • з гільйотиною - спеціальний механізм для підняття дверей вгору;
  • комбіновані - поєднують два способи відкривання (вгору і в бік);
  • дверцята з двох частин - складаються з двох окремих дверцят, що відкриваються по середині.
 
Тепер, коли Ви знаєте призначення топкових дверцят і трохи орієнтуєтеся в їх різновидах, вибрати бажаний продукт буде набагато легше.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99