Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Кредити для малого бізнесу: плюси і мінуси

Автор: Таня
12.09.2019 21:51

Досить рідко буває, що при відкритті свого бізнесу або стартапа у майбутнього підприємця була повністю необхідна сума стартового капіталу. Що змушувало відкривати бізнес в іншому обсязі або брати кредит на відкриття бізнесу в банку. Також рідко який підприємець для розвитку бізнесу на певному етапі не брав кредит. Обговоримо з фахівцями, коли і який кредит можна і потрібно брати, а коли він недоцільний.

 

Оскільки є різні думки, варто чи не варто брати в банку кредит для бізнесу, то сьогодні будемо з'ясовувати, коли можна і вигідно використовувати кредитні кошти в справі, а коли цього робити не потрібно.

Плюси і правильне їх використання

Великий вибір

Практично будь-який банк пропонує сьогодні ряд продуктів для малого бізнесу. Який банк надає кредит і на яких умовах, легко дізнатися і порівняти. А також вибрати для себе відповідний варіант за відсотками, термінів, виду і т. д.

Легкість і зручність

Оформити кредит і подати заявку на кредитування тут https://zajmy-online.kz/kredity/kredit-dlya-biznesa/ досить легко. Від роботодавців вимагається мінімальний пакет документів. До того ж можна підібрати потрібний вид кредитування під Ваш бізнес-проект і відповідно оптимізувати процентну ставку, комісійні витрати.

Наприклад, можна вибрати терміновий кредит, тобто грошові кошти будуть видані під певний відсоток на певний термін. А можна скористатися формою овердрафту. Це доцільно, коли регулярно, наприклад, в кінці місяця виникає необхідність закупівлі товару, коли його можна купити за зниженою ціною, а власних коштів не вистачає. 

Коли брати?

Якщо в наявності є тільки бізнес-ідея, і зовсім немає стартового капіталу, то кредит взяти не вийде. Більшість банків потребують показати реальні результати і прибутковість бізнесу, хоча б за останні пів року. В цьому випадку, можна взяти споживчий кредит і почати бізнес в міні версії.

Кредит варто брати в тому випадку, якщо бізнес розвивається стабільно. Тоді переплата по кредиту легко покриється прибутком, кредит буде сприяти розвитку, збільшить обсяги продажів, розвине мережу і дійсно спрацює на благо. У разі, коли справа збитково, вимагає багато вкладень, то відсотки стануть непосильною ношею і тільки погіршать становище. Тут потрібно шукати інші шляхи виходу із ситуації.

Мінуси та їх мінімізація

До мінусів можна віднести необхідність застави в деяких випадках, високі процентні ставки на ринку кредитування в цілому. Фахівці рекомендують брати кредит лише в разі впевненості в прибутку. Також строгий графік платежів може принести проблеми, адже оплату банк вимагає регулярно, а до потрібної дати може не виявитися потрібної суми. Тут бажано продумати ще одне джерело доходу, щоб кредит можна було оплатити в термін.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99