Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Поліуретан листовий. Властивості і застосування

Автор: Vladislav
23.08.2019 22:51

Сучасний універсальний матеріал, який широко застосовується в різних сферах - поліуретан, відкритий в середині 20-го століття. Це велика група полімерів, об'єднана еластичністю, в'язкістю. Технічні характеристики кожного можуть відрізнятися, але вражає зручність використання і експлуатації.

Полиуретан листовой представлений у вигляді твердих заготовок - прямокутних пластин. Він досить конкурентоспроможний навіть в порівнянні з аналогами з дерева, металу.

Виробництво листового поліуретану

Компоненти, що використовуються для виготовлення поліуретану є нафтопродуктами (поліол, Ізоціонат). Матеріал для виробництва повинен відповідати вимогам ТУ 84-404-78.

Є кілька технологій виробництва листового поліуретану. це:

  • лиття, де сировина подається в прес-форми в умовах високих температур і під певним тиском;
  • заливка, схожа з першим способом, але відсутні спеціально створені параметри середовища;
  • пресування частіше застосовується для виробництва предметів складної конфігурації. Смолу певної твердості пресують в вироби;
  • екструзія дозволяє отримати потокове виробництво шляхом виштовхування сировини з формуючих отворів. Згодом заготовки нарізаються за розмірами і на виході виходить велика кількість виробів, які будуть поставлятися погонних метрах.

Найчастіше для отримання листового поліуретану застосовується литтєвий метод.

Сучасний ринок може запропонувати великий вибір листового поліуретану, тому купить полиуретан досить просто. Це різні втілення в розмірах, ціною, в залежності від виробника, марки. У нашій країні поширені модифікації - СКУ7Л, СКУ-ПФЛ100, СКУ-ПФЛ74, Аркол100, НДЦ ПУ-5 та інші. Один від одного кожна марка відрізняється технічними характеристиками.

Марка, що позначає клас матеріалу, включає наступні змінні:

  • твердість (вимірюється за методом Шора);
  • опірність роздиру;
  • стійкість на стиск і розтяг;
  • здатність після деформації повертати вихідну форму.

Номенклатурне опис листів вказує на габаритні розміри. Наприклад, артикул плити 500х500х5мм, де перші дві величини співвідношення сторін, а остання - товщини. Сам матеріал скорочено позначається ПУ або PU, PUR.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99