Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Прибирання на будь-який смак: щітки та насадки для пилососа

Автор: Таня
27.07.2019 15:15

Пилосос - давній помічник в боротьбі з пилом. Ось тільки для того, щоб навести порядок в домі, раніше доводилося постаратися: в 1901 році англієць Хубер Бут створив пилосос, який везла упряжка коней, а шланги простягали всередину приміщення, адже агрегат не поміщався в будинку. Сучасні пилососи - компактні пристрої, які за допомогою різних насадок приберуть все: від дрібного пилу до пуху. Базовий набір щіток йде в комплекті до приладу. Однак, якщо потрібна якась спеціальна насадка, то її можна придбати окремо.
 
База: що входить в стандартний набір?
 
Стандарт - це універсальна щітка «підлога-килим», яку виробник пропонує в комплекті до пилососа. Це довгаста насадка для пылесоса зі щетинками для прибирання підлоги. Важіль-перемикач регулює висоту щетинок, які висуваються і втоптуються всередину насадки.
 
Для правильного прибирання експерти рекомендують дотримуватися правил:
 
  • м'яким за жорстким: довгі щетинки використовуються для прибирання підлоги плитки, ламінату, лінолеуму;
  • жорстким по м'якому: насадкою з утопленими щетинками пилососять паласи і килими.
 
За допомогою такої щітки можна також очистити задні поверхні меблів - «застійні зони», в яких накопичується до 70% пилу.
 
Щітковий спецназ
 
У будинку є маса поверхонь, на яких осідає пил, скупчуються сміття, шерсть і волосся. Щоб прибрати все сміття і не пошкодити покриття або меблі, використовують спеціальні насадки.
 
Різновиди аксесуарів для пилососа:
 
  • Насадка-пензлик: кругла або трикутна щітка з довгим ворсом. М'яка щетина не дряпає покриття, тому використовується для чищення полірованих меблях, карнизів, жалюзі, книг.
  • Щілинна насадка: тонка плоска трубка, потрібна для чищення в кутках і під масивними меблями. Підходить для чищення плінтусів, між подушками диванів або крісел.
  • Щітка для видалення шерсті: знадобиться, якщо в будинку є коти, собаки або інша волохата живність. Довгі гумові щетинки створюють статичний заряд, волоски піднімаються над поверхнею, і пилосос легко всмоктує шерсть.
  • Турбо-щітка: посилений аксесуар. Усередині насадки встановлений валик, по спіралі якого розташовуються щетинки. Під час роботи вал обертається і намотує шерсть, волоски, пил, яка застрягла в ворсі.
 
Випускаються також щітки-волоті для чищення рослин і електротехніки, насадки для паркету, щітки для високих стель і т. д.
 
Як підібрати насадку?
 
Вибираючи щітку для пилососа, враховуйте наступні нюанси:
 
  • якщо насадка надівається на трубу, потрібно знати внутрішній діаметр щітки і зовнішній діаметр труби;
  • якщо насадка вставляється в шланг, потрібно виміряти внутрішній діаметр трубки і зовнішній - щітки;
  • бренд пилососа: наприклад, Zelmer випускає щітки однаковою посадки, а діаметр труби у всіх моделях - 32 мм, LG ускладнив завдання для користувачів: щітки підбираються до моделей пилососів.
 
Якщо не виходить підібрати оригінальний аксесуар, тоді вихід один - універсальні насадки, в яких діаметр регулюється за допомогою затискачів: 30-37 мм.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99