Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


На що дивитися при виборі монітора для ПК?

Автор: Таня
13.07.2019 16:34

Щоб правильно вибрати монітор необхідно розібратися, які сучасні технології використовуються для їх виробництва. В першу чергу - це матриця.
 
На сьогоднішній день виготовляються матриці типу TN(або TN + film), IPS, MVA, PVA:
 
  • Матриця TN - найдешевша матриця і найпоширеніша. Вона характеризується високим відгуком і не найкращими кутами огляду, особливо по вертикалі.
  • Матриця IPS - володіє більш широким кутом огляду до 178 градусів, причому передача кольору дуже хороша, а от вартість монітора з такою матрицею досить висока, але виправдана. Придбати монітор з даною матрицею можна за даним посиланням stylus.ua/aoc-24e1q-p409336c281.html дуже вигідно.
  • Матриця MVA - це щось середнє між TN і IPS, але, все ж ближче до IPS, передача кольору поліпшена, а також має непогані кути огляду, але гірше час відгуку в порівнянні з матрицею TN.
  • На ринку є матриця типу PVA - цю матрицю розробила фірма Samsung для своїх моніторів. Матриця дуже схожа за характеристиками з MVA.
 
Основними характеристиками будь-якого монітора є якість зображення, передача кольору, яскравість, контрастність і час відгуку. Щоб оцінити якість зображення слід порівняти картинку на кількох моніторах і вибрати найбільш підходящу для вас. Можна відзначити, що монітори з матрицею PVA мають високий рівень контрастності, що робить картинку «живий». Монітори з високими показниками яскравості також покращують картинку, але зі збільшенням яскравості погіршується рівномірність підсвічування.
 
Час відгуку - визначає час реакції пікселів на зміну кадру. Чим нижче значення часу відгуку, тим комфортніше буде перегляд динамічних сцен в кіно або 3D іграх. Краще в цьому плані монітори з технологією RTC (overdrive), що дозволяє забезпечити час відгуку 2-8 мс.
 
Також дуже сильно впливає на комфортний перегляд покриття монітора. Покриття антивідблиску дозволить спокійно працювати на моніторі в яскраво освітленому приміщенні. При цьому монітор не відображатиме як дзеркало. А ось глянцеві монітори схильні до появи відблисків і віддзеркалень. Але зате у таких моніторів картинка більш «соковита», що оцінять любителі кіно та ігор.
 
При виборі монітора попросіть продавців перевірити монітор на наявність «битих» пікселів. «Биті» пікселі дуже часто виявляються на недорогих моделях і являють собою маленьку точку, яка не світиться (чорна) або, навпаки, постійно світиться білим. Причому за міжнародними стандартами ISO допускається наявність однієї такої точки на матриці. Але краще перевірити це в магазині і купити монітор з відсутніми битими пікселями.
 
Якщо вам подобаються кілька моделей моніторів зі схожими параметрами, то вам слід придивитися до їх ергономіці і управління. Зверніть увагу на зручність підставки, можливості регулювання нахилу монітора, як по вертикалі, обертання, так і регулювання висоти. Багато моделей мають прості підставки без регулювань.
 
Обов'язково перевірте роз'єми монітора. Наявність інтерфейсів DVI і HDMI є стандартом високої чіткості.
 
Ну і нарешті, перед покупкою монітора визначте для себе, для чого він буде використовуватися: ігри, перегляд кіно, робота з текстом, фотографіями або просто офісна робота. Залежно він призначення підбирайте монітор. Для ігор і кіно краще вибирати монітори з високим відгуком, для перегляду тексту і роботи в офісі швидкий відгук не потрібен, але дуже бажано антиблікове покриття і широка діагональ. Для роботи з фотографіями необхідна хороша передача кольору і чіткість зображення статичних сцен.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99