Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Мотивація персоналу: для чого це потрібно?

Автор: Таня
09.07.2019 17:57

Мотивація персоналу - складне завдання для кожного керівника. Часті заохочення, уважне ставлення до колег або реагування на провали дозволяють начальникам досягати поставлених цілей і вести бізнес. Однак грамотне управління персоналом - це окрема наука, в якій почесне місце займає мотивація персоналу. Мало керівників, які створюють щирий колектив. І ще менше людей, які хочуть розвитку.
 
Що ж таке «мотивація персоналу»?
 
Цим питанням задаються багато. Відповідь же криється всередині людини. Мотивування людей і оцінка мотивації - це способи народження правильної організації роботи, при якій у індивідів з'являється прагнення розвиватися і виконувати завдання правильно. У людини з'являється внутрішній стимул, який веде до досягнення поставлених цілей. Службовець сам досягає поставлених завдань.
 
Завдання стимулювання - досягнення мети компанії окремими людьми. Кожен фахівець вносить вклад в роботу підприємства. У бізнесі важливий кожен співробітник, який веде роботу добре. Тому потрібно вміти мотивувати як групу осіб, так і кожного окремого індивіда.
 
Стимул впливає на якість роботи індивідів, продуктивність праці, прибуток підприємства, розвиток і успіх бізнесу. Тому в мотивації потребує кожен працівник, адже натхнення і стимули до роботи зникають.
 
Види мотивування
 
Мотивація буває матеріальна і нематеріальна. Дані види використовують спільно, щоб досягти впровадження якості роботи. У різних умовах рівні управління і досягнення необхідних завдань спонукання до дії, співвідношення матеріальних і нематеріальних видів мотивації змінюються.
 
Матеріальний стимул в наданні необхідних матеріальних благ. Наприклад, це бувають грошові еквіваленти, матеріальні речі, зниження ціни на що-небудь або послуги. Цей вид стимуляції буде корисний кожному окремо або категорії осіб. Однак великий попит він користується для окремих службовців, оскільки при великому споживанні буде малоефективним.
 
В організації робочого дня потрібні методи штрафів. Якщо співробітник погано працює або не виконує свої обов'язки, його штрафують або карають іншим способом. Це призведе до його мотивування виконувати роботу краще.
 
Сукупність заохочень - Протилежний спосіб. Для стимулювання співробітникам за виконані завдання виплачуються грошові допомоги. Це дозволяє поліпшити їх роботу. Кожен працівник пам'ятає про те, що якщо він буде виконувати всі вимоги керівництва і поставлені завдання, його буде чекати премія.
 
Нематеріальна мотивація несе негрошові способи досягнення цілей, заохочення. Ці способи полягають в наданні співробітникам різних емоційних вигод. Вони доречні на всіх рівнях мотивації. Однак частіше цей вид мотивації використовується для всіх категорій співробітників, щоб кожен брав участь в організації.
 
До видів нематеріальної мотивації відносяться:
 
  • Похвала від керівника чи інших осіб, що займають позитивні посади. За умови, коли хороший керівник помічає зміни в роботі співробітника, не сварить персонал і не позбавляє відомих привілеїв, а навпаки, хвалить за успіхи. У таких випадках співробітники бажають збільшити досягнення компанії. Тому придумуються дошки пошани для заохочення умілих працівників.
  • Підвищення кваліфікації. Співробітник розуміє, що за вирішення завдань, його підвищать на посаді. Це підвищує статус серед помічників і веде до стрімкого кар'єрного росту. Але це веде до конкурентної боротьби всередині спільноти. Тоді про командну роботу доведеться забути назавжди.
  • Поліпшення навичок за рахунок компанії. Вивчення веде до підвищення навичок співробітників, поліпшенню якості роботи. Це призведе до досягнення цілей компанії в цілому. Окремі співробітники прикладом своєї діяльності будуть мотивувати інших.
  • Освіта щирою, теплою і дружньої атмосфери. Брак згуртованості у працівників негативно позначається на роботі організації. А в дружному колективі впоратися з серйозними проблемами і труднощами на роботі набагато простіше. Складні проблеми вирішуються спільно.
  • Використання бренду фірми. На людей дуже сильно впливає бренд. Вони ведуться на ім'я. Компанії, які відомі на ринку праці користуються успіхом. Кожен співробітник мріє працювати у відомій фірмі. Відповідно це буде чудовою мотивацією для персоналу.
  • Спільний відпочинок. Для кожного працівника важливий відпочинок, а якщо він буде колективним, це принесе подвійну користь. Часті виїзди на природу, спільні походи в кіно або театр, виїзди на природу, спортивні заходи і свята створюють теплу атмосферу в колективі, що веде до відмінної мотивації.
  • Сукупність зв'язку є класною мотивацією для персоналу. Якщо людина знає і пам'ятає, що з його думкою враховуються, не засуджують його ідеї, він буде прагнути поліпшити становище компанії, вносити зміни в роботі підприємства. Це призведе до стимулу цілих груп осіб.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99