Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Чи варто ставити на автомобіль ГБО?

Автор: Vladislav
05.06.2019 22:00

Незважаючи на те, що в оформленні ГБО є деякі складності, це не лякає водіїв, оскільки це дозволяє значно заощадити надалі на паливі. Наприклад, якщо мова йде про дизельних автомобілях, то економія становить 20-25% від того, скільки було б витрачено спочатку. З бензиновими машинами ще більш цікаво, чи вдасться заощадити 30, а то і 40 відсотків пального. Однак, крім таких плюсів, установка ГБО має і негативні моменти.

Економія коштів

Оскільки ціни на пальне постійно ростуть, про те, щоб встановити ГБО стали замислюватися вже і ті, хто про це навіть не міг помислити раніше. Якщо ж врахувати той факт, що на ціну в нашій країні в основному впливають нафтовидобувні компанії, а не об'єктивні макроекономічні чинники, то досить багато водіїв приймають рішення про перехід на моторне паливо, яке коштує набагато дешевше. Однак не все так безхмарно.

Коли водій починає шукати найбільш вдалий варіант, щоб реалізувати задумане, то інформації виявляється занадто багато, при цьому вона не завжди правдива. На різних форумах однозначну відповідь знайти не вдається. Деякі мають думку про те, що газ здатний вбити двигун, а якщо станеться ДТП, то постраждають і всі, хто присутній в транспорті. У інших же інша думка, вони кажуть, що це суттєво економить витрати на потреби машини, а для підрахунку економії вам знадобиться калькулятор https://gaz-time.ua/kalkulyator-okupaemosti-gbo.

Не варто вірити стереотипам

Газ дійсно шкідливо впливає на двигун. Однак тут не йдеться про мотор в цілому, лише про клапани і блокову голівку. При цьому блок буде служити набагато довше, так як при газі ресурс масла збільшується. Однак клапана приходять в непридатність, і спостерігається руйнування головки. Але поки ситуація досягне критичного рівня, вдасться заощадити кругленьку суму, яка окупить ремонт або повну заміну.

Тепер варто поговорити про те, наскільки обладнання надійно і скільки воно важить. Якщо автомобіль з самого початку не підготовлений під установку ГБО, то слід бути готовим до того, що багажник буде повністю заставлений балонами. Якщо говорити про масу, то газові балони зараз мають вагу 0,3 кг на літр, іншими словами, порожній балон на 25 літрів має масу в 10 кг.

Які потрібні документи

Своїми руками зробити установку не вийде, так само як і руками майстрів з «гаража», так як вони не володіють ліцензією, щоб проводити подібні роботи. Якщо підійти до питання відповідально, то такий стан можна вважати правильним, так як мова йде про безпеку водія і пасажирів. Щоб пройти реєстрацію, необхідно зібрати пакет документів.

На сьогоднішній день існують різні контори, що пропонують послуги з оформлення дозволу за вас, проте доведеться витратити деяку грошову суму. Установка ГБО є практичним рішенням, оскільки дозволяє істотно заощадити на витратах за паливо. Звичайно, є певні труднощі з оформленням, але це не так важливо, оскільки згодом все окупиться.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99