Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Вибираємо лазерний нівелір

Автор: Vladislav
20.05.2019 21:28

Головна особливість лазерного нівеліра (рівня) стає зрозумілою вже з назви приладу - його робочим інструментом є лазер. Прилад може бути точковим або ж промінь розсіюється за допомогою спеціальної призми, що дозволяє нанести розмітку.

Такі прилади незамінні при проведенні найрізноманітніших робіт всередині приміщення. Що ж стосується роботи на відкритих просторах, то для даного завдання лазери в більшості своїй не дуже підходять, оскільки мають невелику дальність.

Типи лазерних нівелірів

Розподіл нівелірів на аматорські та професійні рішення є досить умовним. Будь-яких спеціальних критеріїв, які чітко відокремлюють кордон між ними немає. До речі, вас може зацікавити Интернет магазин инструмента, в якому можна придбати багато речей за вигідними цінами. Лазери прийнято ділити за способом проектування на три основних типи:

Точкові. Найбільш прості і доступні рішення, що проектують лазерним променем точку на поверхні, звідки і з'явилася назва приладу. Деякі моделі здатні забезпечити одразу кілька точок - до 5-ти.

Лінійні (будівник площин). В даному випадку проектується не крапка, а ціла лінія або кілька ліній відразу, який можуть бути як горизонтальними, так і вертикальними. При цьому дані моделі нерідко здатні проектувати також і точки. Це вже більш функціональні рішення, що використовуються, наприклад, при оздоблювальних роботах. Зазвичай їх застосовують, встановивши на триногу. Лінія створюється за рахунок розсіювання світла за допомогою спеціальної призми, що накладає обмеження на дальність роботи приладу, вона може досягати лише кількох десятків метрів.

Ротаційні нівеліри. Відносяться до найбільш просунутим і дорогим рішенням. Здатні зробити розмітку відразу по всьому периметру або побудувати на стіні лінію обмеженої довжини (режим сканування). Завдяки спеціальній обертається (ротаційної) голівці, що проектуються приладом точка розпливається в лінію. Такий підхід хороший тим, що вся потужність лазера зосереджена в одній точці, що забезпечує більш високу, у порівнянні з лінійними моделями, яскравість одержуваної лінії при великих відстанях. При необхідності обертання головки зупиняється і нівелір застосовується як точковий.

У продажу зустрічаються також і комбіновані моделі. Зазвичай це спеціалізовані рішення, призначені для виконання певного кола робіт.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99