Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як вибрати ідеального митного представника (брокера)?

Автор: Vladislav
16.05.2019 21:51

З проблемою розмитнення вантажів стикаються всі компанії, що займаються зовнішньоекономічною діяльністю. Лише деякі підприємства, для яких ЗЕД є основним джерелом доходу, мають в своєму штаті постійних працівників - менеджерів з постачань, здатних вирішувати всі питання самостійно, більшість же, змушені вдаватися до послуг компаній, для яких митне оформлення товару є головним видом діяльності.

Розглянемо питання, як вибрати митного представника і не помилитися?

Згідно неформальній практиці диференціації митного дійства крім офіційного способу розмитнення: оформлення за власною печаткою організації учасника ЗЕД та оформлення через митного представника (так зване біла розмитнення), існують також кольорові схеми, коли оформлення документів відбувається з деяким порушенням законодавства або взагалі з його ігноруванням. Звичайно, потрібно вибирати брокерські послуги, які повністю надаються в рамках закону.

Оформлення за власною печаткою декларанта.

Цей спосіб офіційно визнаний Митним Кодексом митного союзу і дозволяє учаснику ЗЕД, що приймає статус декларанта, за власною печаткою здійснювати всі митні процедури, і, отже, їсти всі ризики пов'язані з митним оформленням. Цей метод підходить в основному для великих компаній, що мають в своєму штаті митних менеджерів, зазвичай колишніх митних брокерів з великим досвідом роботи або колишніх співробітників митниці з великими зв'язками.

Ті та інші налаштовані вирішувати вузьке коло завдань, визначених цілями компанії, процедури їх взаємодії з митними органами відточені до дрібниць, відсоток збоїв виконання міжнародних контрактів мінімальний, а в разі наявності власного «митного поста при організації» (енергетичні монополії, великі транспортні вузли і промислові виробництва і т.д.) всі непогодженості вирішуються «за чашкою чаю» або дзвінком курирує чиновнику. Збій в оформленні можливий лише за командою згори при політичній зміні груп впливу або економічних розладах власників.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99