Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як відрізнити натуральну шкіру від штучної?

Автор: Vladislav
07.04.2019 22:01

В даний час в шкіргалантерейному виробництві існує безліч видів замінників шкіри. Сучасні технології дозволяють майстерно імітувати не тільки структуру, але і запах шкіри, тому при виборі якісного шкіряного виробу не варто орієнтуватися тільки на зовнішній вигляд.

Зрозуміло, Вам напевно відомі способи перевірки шкіри вогнем і водою, проте такі методи сумнівні, якщо ви перебуваєте безпосередньо в магазині. Як ми пам'ятаємо, натуральна шкіра не боїться короткочасного впливу вогнем, в той час, як кожзам почне плавитися. Також натуральна шкіра, на відміну від штучної, здатна вбирати воду.

До речі, вас може зацікавити магазин https://aligogroup.com.ua/, в якому ви можете придбати якісну шкіру та фурнітуру за вигідними цінами.

Як же перевірити шкіру в магазині? Ось кілька рекомендацій.

Досліджуємо шкіру ременя на теплопровідність. Натуральна шкіра в результаті дотику швидко стане теплою, залишаючись при цьому сухою. Шкірозамінник ж нагріється лише через якийсь час, при цьому від людських рук матеріал стане трохи вологим.

Товщина і край кромки. Натуральна шкіра зазвичай товщі шкірозамінника і має більш округлу і шорстку крайку, у штучних же матеріалів кромка гладка і рівна.

Еластичність. Якщо натиснути на виріб з натуральної шкіри, то в момент згину або натискання на матеріалі з'являться дрібні зморшки, а при випрямленні вони вмить зникнуть. Натуральна шкіра після розтягування швидко приходить в початковий стан.

Колір. При натягу, згинанні або натисканні натуральна шкіра не змінює колір. Штучна ж шкіра може поміняти відтінок.

Запах. Штучну шкіру може видати різкий хімічний запах. Однак одному лише своєму нюху при виборі виробів довіряти не варто, так як існують спеціальні ароматизатори шкіри.

Пори. Пори штучної шкіри однакові по глибині і формі, а у натуральній вони розташовуються довільно.

Основа. На зрізі вироби з натуральної шкіри можна побачити безліч переплетених між собою волокон. Якщо таких волокон немає або замість них тканинна основа, трикотаж або нетканий матеріал, то це шкірозамінник.

Пресована шкіра

Вважається кожзамом. Такий матеріал виходить в результаті склеювання термопрессом дешевих обрізків шкіри, пилу, тирси, стружки, оброблених спеціальними складами. Такі ремені вкрай нестійкі до навантажень, зовнішнього навколишнього середовища, і розвалюються після півроку експлуатації.

Як відрізнити?

Як правило, пресовану шкіру із зовнішньої частини і внутрішньої обшивають тонким шаром натуральної шкіри, який називається "спилок", або штучний спилок. Такі ремені дуже красиві, глянцеві, гладкі і буквально блищать. Але отвори, в які застібається пряжка, зсередини обшити вкрай складно. Придивіться в них, і ви побачите шари пресованої шкіри. Вони можуть відрізнятися відтінками. В ремені з натуральної шкіри завжди тільки один однорідний шар.

Екошкіра

Одна з різновидів шкірозамінника. По суті, це тканинне полотно, вкрите поліуретановим шаром. Як і будь-який шкірозамінник, екошкіра служить недовго, тріскається, мнеться і швидко втрачає презентабельний зовнішній вигляд.

Як відрізнити?

Найпростіший спосіб відрізнити Екокожа від справжньої - підпалити її. Але як було сказано раніше, це не завжди зручно. Тому використовуйте інший спосіб - огляньте зрізи вироби. Якщо зрізи пофарбовані - швидше за все, ви тримаєте в руках виріб з еко- або пресованої шкіри. Спробуйте її пом'яти - на натуральній шкірі ніколи не залишиться слідів від вигину, а на штучній залишаться тріщинки і вм'ятини.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99