Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Що таке кальян і як він працює?

Автор: Vladislav
14.03.2019 00:59

Кальян це спеціальне пристосування для куріння родом з сходу, дим якого ефективно фільтрується і охолоджується проходячи через воду.

Як же працює кальян і з яких частин складається?

Складається курильний кальян з наступних складових частин: колба, чаша, шахта і шланг (буває кілька шлангів). До речі якщо ви хочете придбати хороший кальян, тоді це варто зробити тут.

Готують кальян так:

  • Колбу акуратно наповнюють водою, вона ж виконує роль фільтра і охолоджуючого елемента;
  • Зверху на колбу примикає шахта
  • З шахти, в колбу опускаються трубки, через них буде йти дим;
  • Зверху на шахту кріпитися тарілочка для попелу (щоб він не потрапляв в шахту);
  • Останній елемент - зверху тарілочки кріпиться тютюнова чаша, в неї закладається тютюн;
  • Зверху чашки кладуть фольгу з отворами і на фольгу гаряче вугілля.

Як відбувається куріння

Коли ви втягуєте повітря з трубки в легені, в водяній колбі створюється розріджене повітря, це сприяє тому, що повітря в колбу входить через верх, крізь вугілля і тютюн, далі через воду-фільтр. Жар висушують тютюн, і в процесі висушування / горіння утворюється дим, який очищається і який курець вдихає через шланг, процес зациклюється.

Колба це також додатковий фільтр, коли дим проходить через цю складову частину, шкідливі речовини (нікотин і інші) осідають на стінці і в шланг надходить вже очищений і охолоджений дим.

Звичайно основний фільтр диму це вода, саме вона зменшує вміст нікотину, фенолу, бензопірену та інших шкідливих часток. Таким чином вода - відмінний природний фільтр.

Для того щоб тютюн максимально прогорав і давав хороший смак в кальяни використовують спеціалізований деревне вугілля. У тютюні використовують листової тютюн різних сортів, це може бути як міцний так і м'який тютюн, плюс солодкі основи. Найпопулярніші смаки: яблуко, манго, слива, ваніль, груша та інші.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99