Як вибрати якісний емальований посуд?
Автор: Vladislav 27.02.2019 17:56
Каструлі, страви різного діаметру, відра і бідони з емалевим шаром входять в число найбезпечнішою і екологічної посуду. На що орієнтуватися, вибираючи емальовані вироби.
Сильні сторони посуду з емалевим шаром
Емальований посуд виготовляється з чавуну або сплавів металу. На стадії виробництва вироби покриваються одним або декількома шарами емалі, яка поліпшує захисні властивості каструль і відер.
На ринку представлений великий вибір виробів з емалевим шаром. Через інтернет можна придбати емальовану посуду оптом від вітчизняних виробників (за зниженими цінами).
Асортимент представлений:
- баками і відрами різного об'єму (14, 20 літрів і ін.);
- бідонами, стравами з деколью;
- наборами різного посуду, чайниками, тазами і ін.
Вироби з емальованим покриттям ідеально підходять для гасіння і варіння. У каструлях можна довго зберігати приготовлену їжу в холодильнику (володіють високими антикорозійними властивостями).
Виділимо інші переваги:
- простий догляд (немає необхідності в просушування);
- стійкість до впливу харчових лугів і кислот;
- хороші гігієнічні властивості і доступна ціна.
Але у каструль, страв і відер з емалевим шаром є одна відмінність - вони схильні до механічних впливів, тому вимагають делікатного догляду.
Поради щодо вибору емальованого посуду
При покупці наборів, тазів і каструльок потрібно ретельно оглядати вироби. На них не повинно бути:
- відколів або темних цяток;
- бульбашок і тріщин;
- здуття і інших дефектів.
Посуда опт може отримати пошкодження в процесі перевезення, тому огляд дуже важливий. Якщо внутрішня поверхня має темний колір, дефекти на ній проглядаються тільки при хорошому освітленні.
Ще кілька рекомендацій:
- Користуватися начинням з ушкодженнями можна, оскільки сколи та тріщини призводять до утворення іржі, разом з якою в їжу можуть потрапляти шкідливі для здоров'я компоненти.
- Посуд з темним днищем швидше нагрівається, враховуйте це.
- Намагайтеся підібрати днище так, щоб воно збігалося з діаметром конфорки (тоді прогрів буде рівномірним).
Властивості каструль і інших виробів залежать від товщини використовуваного чавуну або сплаву металу - чим вона більша, тим вище теплорозподілення. Виробники працюють з різними технологіями, що впливають на стійкість посуду до фізичних пошкоджень і довговічність.
Віддавайте перевагу виробам з товстої сталі (каструлі з тонкого металу не дуже зручні в експлуатації, в процесі варіння можуть пригорати овочі, а макаронні вироби будуть прилипати до дна).
У лінійці вітчизняних виробників представлений великий вибір якісної емальованого посуду. Робіть покупки в спеціалізованих магазинах.
< Предыдущая | Следующая > |
---|