Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Вибір моторного масла

Автор: Vladislav
09.01.2019 18:06

Для того щоб двигун будь-якого автомобіля працював справно потрібно під час проводити заміну моторного масла. Від нього багато в чому залежить стабільна робота автомобіля. Так як більшість автолюбителів віддають перевагу автомобілям закордонного виробництва попит на якісні моторні масла, які мають сертифікати і допуски компаній, що випускають автомобілі, в значній мірі зростає.

Технічним паспортом будь-якого автомобіля передбачаються і рекомендуються певні масла для цього транспортного засобу. Тому автовласники можуть і не замислюватися над тим, що існують різні масла зі своїми характеристиками.

Основні різновиди моторних масел

Сучасний автомобільний ринок пропонує кілька основних видів моторних масел, Основні з них:

  •  синтетика;
  •  напівсинтетика;
  •  мінеральне масло.

Будь-яке з цих масел розраховане під певний тип двигуна, як і 5w 30. А головна відмінність між ними це їх хімічний склад.

У складі масел мінерального типу переважають фракцій нафти. Напівсинтетика головним чином складається з хорошою синтетики, його ще називають базовим маслом, тільки трохи поліпшеним. Синтетику - відрізняє від інших видів олій підвищена в'язкість і висока стабільність.

Крім поділу на види моторні масла, в залежності від складу, класифікуються (SAE, ACEA, API).

Найбільшим попитом користується американське масло SAE. Воно в свою чергу ділиться на масло зимовий і літній залежно від того, яка у нього плинність і в'язкість.

АСЕА - це європейське масло застосовується в основному для легкових автомобілів і невеликих вантажівок.

АРІ це американська розробка, при якій враховується не тільки тип двигуна, але також і вік.

У будь-якому випадку, перш ніж вибрати ту чи іншу масло потрібно уважно вивчити технічні дані вашого автомобіля, щоб переконатися, який тип масла рекомендує виробник. Важливо пам'ятати, що класифікація це все умовності і в них можуть не враховуватися всі особливості вашого автомобіля.

Важливу роль у виборі масла грають також кліматичні умови, при яких відбувається експлуатація автомобіля. У тому випадку якщо зими в вашому регіоні відрізняються суворістю, то потрібно вибирати масло варіанту В, що підходить для зими.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99