Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Які сонячні панелі кращі і як вибрати оптимальний варіант?

Автор: Vladislav
11.12.2018 15:12

З кожним роком використання альтернативної енергетики стає все більш популярним і доступним. Можливість зменшити витрати на комунальні послуги та створити екологічну систему електропостачання виглядає вельми привабливо. Але які сонячні панелі вибрати, щоб витрати окупили себе в найкоротші терміни? Відповідь на це питання можна знайти, лише розібравшись в існуючих модифікаціях.

Види сонячних батарей і їх ККД

Основоположним критерієм для класифікації сонячних модулів є технологія виробництва фотоелементів. Фотоелемент - це прилад, що перетворює енергію світла в електрику. Широко поширені 2 групи фотоелементів - крем'яні і плівкові. Характеристики кожного типу варто розглянути докладніше.

Кремнієві сонячні батареї

З кремнію виготовляють монокристалічні і полікристалічні панелі. Технологія виробництва монокристалічних модулів передбачає використання найбільш чистого кремнію. ККД панелей даного типу становить 15-20%. Полікристалічні сонячні батареї для дому - їх більш доступний аналог. Його відрізняє знижений ККД - 12-18%.

Плівкові сонячні панелі

Даний тип з'явився в зв'язку з необхідністю здешевлення сонячної енергетики. Для створення плівкових сонячних батарей використовуються телурид кадмію, селенід міді-індію і полімери. Перший матеріал, незважаючи на низький ККД (11%), має невисоку ціну потужності вата. ККД селеніду міді-індію одно 15-20%. Модулі, виготовлені на основі полімерів, користуються попитом за рахунок дешевизни. Однак їх ККД не перевищує 6%.

Модифікації сонячних батарей зазнають постійні технологічні зміни. Це викликано необхідністю підвищення продуктивності. В результаті виник симбіоз фотоелектричних панелей і теплових колекторів. Дана модифікація відома як гібридна сонячна панель. За ККД деякі гібридні моделі перевершують традиційні системи на 15%.

На що звернути увагу при покупці сонячних панелей для будинку?

Щоб визначитися з якістю сонячних батарей, слід зосередити увагу на ряді параметрів. Розглянемо характеристики, які допоможуть зробити правильний вибір.

Клас Tier. Загальносвітова класифікація ділить виробників сонячних панелей на 3 рівня: Tier 1, Tier 2 і Tier 3. Перший рівень - це топові компанії, чия продукція відрізняється високою якістю. Вони виробляють надійні високотехнологічні модулі. Tier 2 - це компроміс між Tier 1 і Tier 3. Третій рівень - масовий сегмент з найнижчим класом якості.

Обсяг виробленої енергії. Перед покупкою і установкою сонячних панелей слід провести оцінку всіх приладів, які будуть підключені до системи. Це дозволить розрахувати кількість споживаної електрики. Потужність придбаних модулів повинна перевищувати розрахункову
Гарантія. Термін служби батарей може коливатися в межах 10-25 років.

Керуючись інформацією, представленою вище, можна підібрати кращі сонячні батареї для дому або для дачі. Створивши сонячну електростанцію, ви зможете перейти на зелений тариф, що дозволяє істотно скоротити витрати на енергопостачання.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99