Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як провести державний тендер

Автор: Vladislav
11.11.2018 20:41

Після введення системи ProZorro порядок здійснення державних закупівель набув чіткого стандартизованого характеру. Перехід на онлайн-схему був обумовлений великою кількістю негативних аспектів, які довгий час супроводжували державні тендери. Зокрема, мова йде про певне коло обраних постачальників, які постійно отримували замовлення, позбавляючи можливості участі всіх інших.

 

Електронізація закупівель допомогла досягти значних успіхів у питаннях реформування тендерного сегмента:

  1. Розширилося коло потенційних постачальників. Малий та середній бізнес отримали можливість презентувати свій товари та послуги на державному ринку. Важливо зазначити, що вони мають абсолютно рівні права зі всіма. У випадку надмірної лояльності замовника до одного з постачальників або виявлення інших порушень учасник має право подати скаргу в АМКУ.
  2. Всі процедури стали прозорими та відкритими. Електронна форма виключає можливість прихованих кроків, тому всі етапи закупівлі знаходяться у вільному доступі. Постачальники можуть впевнитися у наявності конкурентів та побачили, кому замовник віддав перевагу. Навіть сторонні спостерігачі можуть слідкувати за ходом проведення тендера.
  3. Економія бюджетних коштів. Найчастіше запланована вартість закупівлі по факту завершення закупівлі виявляється значно нижчою. Причиною цього є факт, викладений у першому пункті – велика кількість учасників змагаються за вигідний контракт, в результаті чого запропонована ціна знижується.

Прийшов час для головного питання – як провести тендер? Насамперед замовник має обрати торговельний майданчик, на якому, власне, і будуть проводитися тендери. Одна з найчастіших проблем замовників – вони шукають реєстраційну форму на порталі ProZorro і не досягають успіху, тому що її там немає. Торговельна діяльність здійснюється через спеціальні майданчики, які пройшли акредитацію. Всього існує чотири акредитаційні рівні, кожен з яких відкриває доступ до певних аспектів роботи. Всі чотири рівні дають можливість працювати з допороговими та надпороговими закупівлями замовникам і постачальникам.

Отже, майданчики Прозоро забезпечують безкоштовну реєстрацію. Отримавши доступ до особистого кабінету, замовник створює тендер, послідовно заповнюючи відповідні поля та за необхідності користуючись інструкціями. Протягом 3 днів можна редагувати тендер, паралельно відповідаючи на уточнювальні питання. Після цього постачальники надсилають свої пропозиції і чекають на торги, які стартують в певний попередньо домовлений час. Після вибору переможця замовник укладає з ним договір, завантажує його копію в систему і тендер вважається завершеним.

Спеціалісти торговельних майданчиків готові в будь-який час надати кваліфіковану допомогу, тому у будь-якому випадку ні замовник, ні постачальник не залишаться сам на сам зі своїми питаннями.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99