Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як працює бойлер

Автор: Vladislav
03.06.2018 11:13

Потрапляючи в бак, вода нагрівається до заданої температури, після чого термостат відключає нагрівач. Потрібну температуру можна встановити. У самих недорогих і простих моделях на панелі не встановлюється точне значення в градусах - обмежуються символічними зображеннями, які дають зрозуміти градацію від "холодно" до "гаряче". Якщо бойлер дорожче, то найчастіше електронна система управління вже дозволяє встановлювати температуру з точністю до 1-2 градуси. Ще дорожче обійдуться прилади з можливістю програмування температури нагріву в залежності від часу.

Якщо ви довгий час не користувалися водою, наприклад, поїхали на кілька днів, а котел не вимкнули, то він буде самостійно підігрівати воду, коли температура знизитися. Щоб бойлер Zanussi не працював самостійно і не було непотрібного витрати електроенергії, водонагрівач перед від'їздом краще вимикати.

Якщо вода за час вашої відсутності, повністю охолоне, то при включенні бойлера, вона буде нагріватися пару годин. Важливу роль тут відіграє і обсяг водонагрівача.

Обсяг і хороша проводка - важливий момент, який треба враховувати, перш ніж встановити бойлер. Найчастіше при виборі обсягу водонагрівача, відштовхуються від кількості проживаючих на житлоплощі людей.

Обсяги бойлерів бувають різні від 10 літрів (найменші), їх частіше встановлюють на кухні, щоб мити посуд - до 120. Бойлер потужністю 1,5 - 2 кВт - саме такі моделі найчастіше купують українці, враховуючи, що багато багатоповерхівки мають не дуже надійну систему електропостачання. Бойлер потужністю 1,5 кВт і об'ємом 80 літрів нагріє холодну воду за 3 години. А бойлер потужністю 2кВт нагріє 80 літрів за 2 години. Бак в 50 літрів бойлер потужністю 2 КВЕ нагріє за 1 годину.

Повертаючись до ціни: чим більший об'єм бака, тим дорожче бойлер. Звідси питання, чи потрібен вам бойлер з обсягом бака 120 літрів, якщо ви живете удвох?

Є моделі, в яких встановлено два нагріваючих елементи. Це свого роду страховка, в ситуаціях, коли є проблеми з використанням значної потужності електрики при одночасній роботі бойлера і, наприклад, пральної машини або обігрівача. Включення ще одного потужного споживача може привести до відключення захисного автомата. Щоб не вибило пробки, через високу навантаження, можна увімкнути котел на економний режим, коли працює один ТЕН. Вода буде грітися повільно, але перевантажень не буде.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99