Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Кирило Шевченко: «Укргазбанк» співпрацює зі світовими фінансовими грандами

Автор: Vladislav
01.06.2018 22:34

Кирило Шевченко, відомий український банкір, який очолює державний «Укргазбанк», поділився своєю думкою про тенденції в банківській системі країни, перспективи співпраці з великими світовими інвесторами і актуальності «зеленого» банкінгу.

Вплив держави на банківську систему

Через останньої економічної кризи частка держави в банківському секторі країни стала домінуючою, досягнувши майже 55%. І це закономірне явище - у важкі часи держава бере на себе весь тягар відповідальності за стабілізацію стану економіки. Але такий стан не може бути довгостроковим - занадто велика навантаження для країни, так і необхідність в строгій керованості і держпідтримку після проходження піку кризи відпадає, детальніше на https://kirillshevchenko.com/.

Зараз економіка України стабілізувалася, і вже явно проглядаються тенденції до зростання. Помітно це і в активізації роботи банків. Поліпшуються показники роботи по банківському сектору в цілому, зростають активи і прибутковість. Зокрема, «Укргазбанк» за 2016 рік вийшов на рівень доходу в 280 млн гривень, а в 2017 році зумів заробити більше 620 млн, перевищивши на 20% заплановану бюджетом позначку.

Якщо позитивний економічний тренд в Україні збережеться, актуальним питанням стане зниження частки держсектора за рахунок приватизаційних процесів. Найвигідніше робити це на піку підйому економіки, при максимальній вартості банків. Для «Укргазбанку» це одне з пріоритетних завдань, а взаємодія з IFC - крок в напрямку приватизації.

Що обіцяє тристоронній меморандум?

Документ, підписаний в кінці 2017 року Міністерством фінансів України, а також членами IFC та представниками державного «Укргазбанку», - ця угода про намір представників світової еліти увійти в капітал банку з правом придбання пакета акцій розміром до 25%.

IFC - співпрацює виключно з приватними фінансовими установами відділ Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Тим дорожче його зацікавленість саме в українському державному банку. Адже в співзасновників МБРР складаються 189 країн світу, які тепер стали потенційними інвесторами «Укргазбанку». І тільки від його досягнень залежить, чи стане світова фінансова еліта дійсними акціонерами. Міноритарний пакет не означає побоювань інвесторів - довготривалий і успішний досвід роботи IFC показав, що 5-15% більш ніж достатньо для кардинальної зміни масштабів розвитку «Укргазбанку».

Самому банку така співпраця обіцяє прихід фінансових технологій світового рівня, приплив ресурсів і, як наслідок, зниження кредитних ставок, багаторазове підвищення надійності.

Всупереч чуткам про припинення кредитування «Енергоатому», старим клієнтам «Укргазбанк» не відмовляє. У цьому питанні IFC не накладаються ніяких обмежень на вибір банку, крім міркувань економічної доцільності та фінансової вигоди.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99