Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Будинки швидкого спорудження - каркасна технологія будівництва

Автор: Vladislav
05.04.2018 16:21

Як на будівництво будинку дивиться більшість людей? Ви правильно скажіть, що як на дуже довгостроковий проект з великою вартістю. Будівництво за класичною кам'яної технології не викличе труднощів хіба що у забезпечених людей. Але є й інші мінуси - таке підприємство пов'язане з шумом, величезними купами сміття і тривалими термінами робіт, в більшості випадків це саме так, але завдяки використанню сучасних технологій будівництво може виглядати по-іншому. У цій статті говориться як про каркасно-щитову технологію, яку використовують для самостійної складання каркасів на будівельного майданчика, так і про готові заводські панелі, які привозять на будівництво.

Розвиток каркасної технології

Використання передових технологій дозволяють зводити каркасные дома в досить короткі терміни. Хоч сама ідея швидкомонтованих будинків виникла досить давно, в нас вона прижилася зовсім недавно, основною проблемою, на яку наражалися проектувальники, була складність кліматичних умов нашої країни. Але сьогодні завдяки використанню різних типів теплоізоляційних матеріалів, подібного роду конструкції можуть служити в діапазоні температур від +60 до -60 градусів Цельсія. Що дивно за багатьма показниками тепло- і шумоізоляції швидкого спорудження перевершують своїх конкурентів з дерева, цегли або бетону.

Технологія будівництва швидкомонтованих будівель була розроблена в США в післявоєнні роки і використовувалася в основному для зведення промислових будівель. І до цього дня американські будівельники часто використовують принцип швидкомонтованих будівель в міру необхідності. Активно ведеться використання швидкомонтованих будинків і для житлового будівництва.

Загальна технологія будівництва

Основою будівництва швидкомонтованих будівель служить металевий або дерев'яний каркас, горизонтальні і вертикальні стійки якого кріпляться до фундаменту на однаковій відстані. Для надання більшої міцності використовуються системи розтяжок і опор. Після чого встановлюються стінові і покрівельні прогони, позначаються дверні та віконні прорізи. Далі вибір матеріалу обробки - цегла, залізобетон, сендвіч-панелі і т.д.

І зрозуміло, що навіть якщо говорити тільки про дерев'яні каркаси, то можна виділити як мінімум 5 технологій будівництва, взяти, наприклад, два варіанти:

  • з попередніми пристроєм стін
  • і з пристроєм стін безпосередньо на перекритті будь-якого поверху.

Що можна побудувати за каркасною технологією?

Сфера застосування швидкомонтованих об'єктів дуже широка, але використання даного типу будівництва не застосовується для зведення споруд, де потрібна підвищена ізоляція - ядерні реактори, банки і т.д. Велику популярність у будівельників швидкобудуюємі будівлі отримали при зведенні складів, промислових і спортивних об'єктів.

Переваги

Переваги швидкомонтованих будинків очевидні, адже економія коштів при будівництві становить близько 30-40 відсотків при використанні ідентичних матеріалів, тим більше спектр вибору оздоблювальних матеріалів постійно розширюється. Економія також досягається через зменшення витрат на нульовий цикл приблизно на 50%. Використання швидкомонтованих будівельних конструкцій стало популярним завдяки порівняно низьким ціною і термінами будівництва. Наприклад, будівництво торгового центру площею в 100 кв.м при використанні технологій швидкого будівництва скорочує час будівництва приблизно на третину, що важливо для замовника.

Застосування технології швидкомонтованих будівель має ще одну особливість, яка вигідно виділяє її серед звичних способів зведення будівель. Будинки, побудовані швидкомонтованих способом, не тільки будуються в більш стислі терміни, але і демонтуються також швидко, не вимагаючи великих капіталовкладень. Але порівнювати споруди з дитячим конструктором не зовсім коректно, перенесення такого будинку на інше місце забезпечить збереження тільки основних деталей конструкції, так що перенесення подібного роду будівель повинен бути продиктований вагомими причинами. Дану роботи здатна виконати будь-яка організація, що має будівельну ліцензію.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99