Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Список найбільш престижних університетів в Польщі

Автор: Vladislav
09.02.2018 00:47

Освіта в ПольщіМожливість навчатися за кордоном приваблює кожного вітчизняного абітурієнта. Юнаки розглядають різні варіанти вступу в іноземний навчальний заклад, де вони змогли б отримати якісну освіту і стати фахівцем в якійсь галузі. Останнім часом особливою популярністю серед вітчизняних абітурієнтів користуються ВНЗ Польщі. Державні або комерційні - будь-які з них готові прийняти до своїх лав українського студента і зробити його досвідченим магістром.

 

Щорічно незалежною комісією складається список кращих ВНЗ Польщі, де відбираються найбільш престижні і матеріально забезпечені навчальні заклади. При складанні рейтингової таблиці беруться до уваги такі критерії, як інноваційність, науковий потенціал, кваліфікація викладацького складу і міжнародні зв'язки. Рейтинг ВНЗ Польщі опублікований на сайті компанії Моя Едукація. Розглянемо особливості деяких з найбільш затребуваних університетів:

  1. Варшавський університет - заснований в 1816 році. Є одним з найбільших державних університетів Польщі, в якому налічується 21 факультетів, на яких навчають за 100 спеціальностей. Навчальний заклад є учасником програми ERASMUS +, яка передбачає можливість обміну студентами.
  2. Ягеллонський університет - заснований в Кракові в 1364 році. Налічується 15 факультетів і окреме медичне відділення. Навчальний заклад є оптимальним варіантом, як для денної, так і для заочної освіти в Польщі.
  3. Університет імені Адама Міцкевича - головний навчальний заклад в Познані, заснований в 1919 році. Для іноземних студентів відкрито 15 факультетів і безліч спеціальностей, пов'язаних з гуманітарними, соціальними і суспільними науками.
  4. Варшавський політехнічний університет - заснований в 1826 році. Відкрито 18 факультетів, на яких готують інженерів, будівельників, механіків і хіміків.
  5. Вроцлавський політехнічний університет - заснований в 1910 році. Навчальний заклад має у своєму розпорядженні 12 факультетами, на яких навчають за 39 спеціальностями. Університет регулярно займає лідируючі позиції в міжнародному рейтингу технічних ВНЗ. У яких ще університетах має сенс пройти навчання в Польщі, вам розкажуть фахівці компанії Моя Едукація.

Вартість навчання в Польщі варіюється від 1000 до 13000 євро за рік. Даний показник залежить від навчального закладу, форми навчання і напрямки. Найдорожчими є Вроцлавський державний медичний університет та Університет суспільної психології в Познані.

Польські ВНЗ: ціни, форми навчання і спеціальності

ВНЗ ПольщіНавчання за кордоном дає можливість не тільки отримати вищу освіту, а й завести нові знайомства, підшукати хорошу роботу і насолодитися усіма перевагами розвиненої країни. До найбільш популярних країн для здобуття вищої освіти відносяться Польща, Швейцарія, Німеччина і Чехія. Для українських абітурієнтів підходящим варіантом буде навчання в польських ВУЗах.

Перед вступом до університету будь-якого абітурієнта цікавлять такі питання, як вартість і методика викладання. Практично всі ВНЗ Польщі пропонують денну, заочну та віддалену форму навчання. На денній формі часто вчаться випускники шкіл, які хочуть повною мірою навчитися всьому, чого навчають у навчальному закладі. Студентами заочних факультетів стають дорослі працюючі люди, а також ті, хто здобуває другу вищу освіту. Дистанційна освіта за кордоном користується популярністю серед тих, хто має постійне місце роботи і не може залишати батьківщину часто.

Останнім часом особливо затребуваними стали такі напрямки, як менеджмент, економіка, будівництво, медицина та енергетика. Дані спеціальності пропонують багато політехнічних та гуманітарних інститутів країни. Найчастіше іноземні абітурієнти віддають перевагу навчанню в великих містах (Варшаві, Вроцлаві, Кракові та Познані), але на території маленьких польських міст також є навчальні заклади. Де краще пройти навчання за кордоном, вам розкажуть фахівці міжнародного проекту «Мoja Edukacja».

Вартість освіти за кордоном залежить від обраного університету і спеціальності. Мінімальні розцінки пропонують приватні ВНЗ Польщі, там ціна року підготовки складає від 700 євро. Державні університети дорожчі і вартість навчання складає 2000 - 13000 євро за рік. Така різниця пояснюється показником престижності навчального закладу, його міжнародними зв'язками і участю в різних проектах. Які ВНЗ Польщі стануть оптимальним варіантом для навчання, ви дізнаєтеся на сайті компанії Мoja Edukacja.

Як місцевим, так і іноземним студентам, надається унікальна можливість вчитися на пільгових умовах. Завдяки гарному фінансуванню з боку держави, багато польських інститутів щорічно проводять конкурси, на яких визначають тих студентів, які будуть навчатись безкоштовно. Особливо тямущі студенти крім пільгових умов отримують стипендії в розмірі від 150 євро в місяць.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99