Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як вибрати фототехніку для предметної зйомки

Автор: Vladislav
02.01.2018 00:55

Дуже часто люди задаються питанням: фотографувати товар самостійно або звернутися до фотографа? Звичайно, якщо є кошти і немає часу, то простіше здати роботу професіоналу. Але і тут виникає питання: як вибрати хорошого фотографа? Як пояснити йому, що саме так і не інакше ви бачите свій виріб? А якщо все хочеться самому зробити? Є рішення - навчитися знімати.

Простіше за все навчитися знімати на мильницю і не мати проблем - вибрав режим «шИдевр» і все, готово. Ну, а якщо хочеться художності, витонченості, боке і розмитого фону? Тоді вам сюди, читати статтю. Прямо зараз.

Відповідати на одвічне питання сто краще Nikon або Canon я не буду. Знімаю на Nikon D 700, мені він повністю підходить, хоч модель і застаріла до 2017 року. Чому ця фірма? Та тому що «в руку ліг». Вибираючи перший ціфрозеркальних фотоапарат пам'ятайте: навіть самий прегарний і потужний апарат буде покинутий, якщо він вам не подобається як лежить в руці, як клацає затвор, як розташовані кнопки управління. Тому...

Не настільки важливо, яка фірма зробила вашу камеру, якщо вам комфортно з нею працювати.

Для початківців можу порадити камери з кроп-фактором. Це прості аматорські або напівпрофесійні фотоапарати, матриця яких менше традиційної, плівкової в 1,5 (для Nikon) або 1,6 (для Canon) рази.

Так наочно видно, що більше кроп-фактор - менше площа охоплення. Є багато тонкощів і нюансів, які зараз мною розглядатися не будуть - це важливо, але вибираючи першу зеркалку не настільки важливо. Згодом в усі можна розібратися, а зараз, щоб голова не розпухла від надлишку нової інформації просто позначу: більше матриця - більше даних для обробки потрапляє на сенсор. І це дає більше можливостей для подальшої роботи.

Отже, ми розібралися з «тушкою» або body, як її називають в магазинах. Але фотографи жартують, що спочатку купуєш об'єктив, а на здачу - камеру. І це багато в чому вірно.

Який же об'єктив вибрати?

Для початку дайте відповідь на питання - що знімаємо? Якщо предметная съемка для интернет-магазинов, то вибираємо фокусні відстані близькі до 100 мм. Чому так багато? Тому що при такій фокусній відстані краще передається форма об'єкта, зникають спотворення. характерні для малих фокусних відстаней. Однак на цій дистанції вам доведеться відійти від об'єкта зйомки на кілька метрів, в залежності від мінімальної дистанції фокусування об'єктива.

Але це ж дозволяє і відійти від освітлювального обладнання, щоб мати більше простору для штатива (і манавра). Якщо ж ви хочете унічерсальний об'єктив, який підійшов би для різних завдань, то варто розглянути об'єктиви зі змінною фокусною відстанню - зум-об'єктиви, наприклад 18-105. Найчастіше таким комплектується апарат при покупці з об'єктивом, 18-55 або 18-105, такі об'єктиви називають «китовими». Це прізвисько не робить їх поганими чи хорошими - це просто база, від якої ви будете відштовхуватися. Надалі, кожен вирішує, які об'єктиви докупити, в цьому-то і краса змінної оптики.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99