Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Плюси і мінуси покупки злитків із золота та інших металів

Автор: Vladislav
08.12.2017 01:34

Купівля справжніх злитків з дорогоцінних в банку багатьом здається досить привабливим вкладенням, але такий спосіб має ряд істотних недоліків. У цій статті ми опустимо питання вигідності вкладення в дорогоцінні метали і обговоримо лише переваги і недоліки прямої покупки злитків в банку, тобто коли ви отримуєте злиток на руки.

 

Якщо вас все ж цікавить питання вигоди при вкладеннях в метали, то рекомендуємо наступні статті:

Вкладення в який метал буде вигідніше?

Переваги та недоліки покупки злитків

Незаперечною перевагою покупки дорогоцінного металу і наявності його у вас - це незалежність від зобов'язань банку (його банкрутство не спричинить негативних наслідків для вас), незалежність від стану фінансової системи. Тобто, метал все одно знаходиться особисто у вас і ви маєте право продати тоді, коли вам буде потрібно.

Але варто пам'ятати, що і за збереження цілком і повністю відповідаєте ви. Наприклад, золото це дуже м'який метал, тому потрібно забезпечити належні умови зберігання, щоб з ним нічого не сталося. Не менш важливо і зберегти в цілості сертифікат на злиток - він впливає на вартість продажу. При відсутності сертифіката банк може і не викупити у вас метал (залежить від банку) або визнати його стан «задовільним». До речі, на сайті https://nemagnit.com/ у вас можуть викупити чисте золото за найвигіднішими цінами вже зараз!

Найголовніший мінус покупки фізичного металу - податок на додану вартість, що дорівнює 18%. Цей податок має бути сплачена при покупці і він ніяк не компенсується, навіть при продажу. Тобто, якщо протягом того часу, поки злиток буде у вас, метал підвищиться в ціні на 18%, то ви лише окупите свої вкладення і навіть не отримаєте прибутку. Тобто, зберігати дорогоцінний метал доведеться у себе досить довго, щоб і вартість окупити, і прибуток отримати. Багато хто вважає, що термін вкладень повинен бути від 10 років і більше.

Однак, є варіант при якому ви можете і не сплачувати ПДВ - не виносити золото зі сховища банку. Не плутати з знеособленим металевим рахунком, в якому всі операції відбуваються з «віртуальним» золотом. У нашому випадку це називається металевий рахунок відповідального зберігання - куплений вами злиток дійсно існує, має свої ідентифікаційні дані і зберігається у банку в сховище. Але пам'ятайте, що за місце для зберігання теж потрібно буде заплатити. Але в такому випадку ви, знову ж таки, залежите від банку, тому доведеться ретельно підійти до його вибору.

Складнощі з ПДВ б вирішилися, якби скасували поширення цього податку на операції з дорогоцінними металами. Однак, наші законодавці не поспішають з рішенням цього питання. Варто згадати, що питання не таке вже й насущний - дуже мала кількість приватних інвесторів купують справжнє золото. Вважаю, це пов'язано з витратами на його зберігання.

Підіб'ємо підсумок - за великим рахунком, перевага лише в тому, що ви будете незалежні від стану як і банку, так і взагалі ринку. У будь-якому випадку, ви зможете продати його і, навіть якщо курс дорогоцінного металу впала, збережіть значну частину своїх грошей. Але на цьому переваги і закінчуються - потрібно нормально зберігати цей злиток, відповідати за його збереження і не забуваємо про 18% -ий податок.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99