Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як працює зоровий нерв?

Автор: Vladislav
25.11.2017 22:13

Зоровий нерв очі являє собою деяку субстанцію. Вона в корені відрізняється від всіх інших нервових волокон організму людини. Цей нерв більше схожий на мозкову речовину. Він має білий колір. Головне призначення його - це забезпечити надійну та якісну зв'язок між проміжним ядром і мозковим відділом.


Функціональні особливості

У людському тілі знаходиться велика кількість різних нервів і їх сплетінь. Але одним з найскладніших за своєю будовою і структурою є зоровий нерв. Крім цього він вважається і найважливішим в організмі, так як одним із головних завдань, яке перед ним стоїть - це правильно передавати первинні імпульси до відсіків головного мозку.

Дослідження в цій області стали вже давно проводиться, що дало вченим інформацію про те, що навіть найменші і, на перший погляд, несерйозні травми можуть призвести до сильної дисфункції зору. У випадках, коли стався прорив нерва, то у людини може настати повна сліпота.

Крім цього, вас може зацікавити видалення чужорідного тіла з ока, детальніше про яке можна дізнатися на сайті ophthalmology1st.kr.ua вже зараз.

Якщо відбулися зміни в структурі зорового нерва, то це може привести до того, що деякі області зору просто будуть недоступні. У цих випадках можуть початися галюцинації.

Захворювання

Залежно від ступеня ураження зорового нерва, у людини можуть бути діагностовані різні захворювання. Найчастіше розвиваються порушення в правильному сприйнятті навколишнього оточення. У більш рідкісних і серйозних випадках - сліпота. Якщо є порушення в шпорної борозні, то у людини починається корковая епілепсія, що в підсумку призведе до галюцинацій.

При наявності проблеми в зоні хіазми можуть почати випадати деякі фрагменти з цілої картинки. Якщо руйнувань зазнали в правому пучку волокон, то порушення будуть з лівого боку візуальної картинки, якщо з лівої, то, навпаки. У медицині подібний розлад має гемианопсия. Вона може мати безліч різновидів і обумовлюється тим фактором, який її викликає. Наприклад, скронева геміанопсія.

Якщо хіазма буде повністю зруйнована, то це призведе до повної сліпоти людини.

Діагностика

Лікарю для правильної оцінки загального стану зорового нерва потрібно знати велику кількість різноманітних нюансів, які обов'язково слід враховувати не тільки для діагностики, але і для майбутнього лікування зорового нерва. Окуліст в першу чергу повинен перевірити гостроту, саме зорове поле, колірні відчуття і очне дно.

Залежно від того, які проблеми будуть виявлені в ході діагностики, і буде залежати вся подальша терапія.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99