Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Які класи новобудов існують

Автор: Vladislav
20.11.2017 17:17

Забудовникам також зручніше розбивати свої пропозиції житла на класи, щоб оптимізувати продажу і не перераховувати кожного разу весь перелік вимог, заявлених обов'язковими для кожного класу.

Історія класифікації житла в Україні

Навесні 2006 року Українська будівельна асоціація запропонувала єдину класифікацію для житлової нерухомості з більш ніж 90 критеріїв в 7 розділах:

  • технічні характеристики і розташування;
  • впорядкування загальної території у дворі і всередині будинку;
  • соціальна інфраструктура на прилеглій площі і всередині будинку;
  • матеріали, комплектація і технічні характеристики приміщень для житла;
  • технічна інфраструктура на прилеглій площі і всередині будинку;
  • експлуатаційна служба для підтримки порядку на прилеглій площі і всередині будинку.

У запропонованій класифікації житло поділялося на п'ять класів: соціальне житло, економ-, бізнес-, преміум і де-люкс. А купить квартиру в новострое киев ви можете в будь-якому класі.

Подальша практика виявила значні незручності використання класифікації, розробленою Українською будівельною асоціацією. Запропонована система показників виявилася занадто громіздкою і одночасно з тим обмеженою, не відповідаючи актуальним тенденціям ринку нерухомості. Покупцям уявлялося надто складним оцінювати клас новобудови майже по цілій сотні критеріїв. Частина запропонованих класифікатором технологій будівництва значно застаріла. За кілька років після створення класифікації змінилися класи новобудов і очікування покупців від певного класу. До речі, так звані смарт квартиры киев купить відносяться до економ сегменту і ціни на них дуже вигідні.

Приблизно в 2011 році за аналогією з європейськими країнами на українському ринку з'явився новий клас житлової нерухомості - «комфорт». Відповідно до старої класифікації, комфорт-клас одночасно представляв полегшений варіант бізнес-класу, або вдосконалений економ. Поява класу «комфорт» помітно збільшило продажі в даному сегменті ринку. Багато інвесторів, які раніше претендували на бізнес-клас, стали купувати комфорт-клас. А для покупців, які могли дозволити собі лише економ-клас, з'явилася можливість придбати житло з більш комфортними умовами проживання при незначному збільшенні вартості квадратного метра.

«Соціальний» клас житла так і не прижився на ринку нерухомості. Оскільки смислове навантаження його назви не відповідала змісту, подібна назва часто служило антирекламою і ніяк не сприяло зростанню продажів. Клас «економ» залишився без змін, як бюджетний варіант нового житла, який відповідає законодавчим нормам про умови проживання. Поділ новобудов на класи «преміум» і «де-люкс» також втратив свою актуальність, так як суттєвої різниці між даними класами практично немає. А купить квартиру 2-х комнатную в киеве ви завжди можете швидко та вигідно, адже це чудова інвестиція і варіант для проживання.

Сучасна класифікація житла на ринку новобудов

Велика частина критеріїв старою класифікацією давно втратила відповідність реальної ситуації на ринку. Окремі класи перестали існувати і виникли нові. Величезна кількість технічних пунктів створює складності для сприйняття покупця. Перевіряти кожну квартиру в новобудові за допомогою 90 критеріїв - дуже непрактично.

Забудовникам також не потрібно надмірна кількість критеріїв і класів. У будівельній галузі постійно виникають і освоюються нові технології і матеріали, відсутність яких в старій класифікації створює невідповідність класовості.

Особливі критерії

Таблиця містить лише базові характеристики. Кожен клас має ряд своїх унікальних відмінностей, відсутніх у інших класів. Особливі критерії, які зараховують житло до певного класу, перераховані нижче.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99