Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Оцінка цінних паперів

Автор: Vladislav
27.10.2017 23:49

Одним з найбільш поширених методів оцінки бізнесу на сьогоднішній день є оцінка цінних паперів і акцій підприємства. При оцінці вартості контрольного пакета акцій, а також при проведенні аналізу фінансових вкладень компанії, визначається їх ринкова вартість і прогнозується прибуток.

Для оцінки ринкової вартості акцій значення має наявність біржових котирувань, а також присутність на фінансових ринках у позабіржовому обороті. Якщо ті чи інші оцінювані цінні папери мають котирування на відкритому ринку, то обчислення їх ринкової ціни і створення Звіту про оцінку вимагає значно менших трудовитрат.

Якщо акції не мають біржових котирувань, оцінку цінних паперів і акцій виробляють на основі аналізу діяльності підприємства і сформованої на поточний момент часу кон'юнктури фінансового ринку.

У прибутковому підході фахівці будують фінансову модель підприємства і розраховують потік доходів за всіма видами діяльності, в витратному підході оцінюють скориговану вартість чистих активів (нерухомості, земельних ділянок, машин і обладнання, інтелектуальної власності). Оцінювачем проводиться дослідження фінансового стану компанії за наявною звітності та визначається ставка дисконту, яка дає змогу побачити ступінь ризику інвестування.

Дані з порівняльного підходу, пошук і коригування аналогів, вибір показників для коригування, дозволяють отримати достовірний порівняльний результат.

Отримані за всіма трьома підходам дані зважуються відповідно до рівня достовірності їх отримання, який залежить, в тому числі, і від представлених замовником даних.

Оцінка інвестиційної вартості проводиться з метою визначення прибутку на вкладений капітал, і це особливо актуально для недавно створених, інноваційних підприємств.

Така оцінка може бути затребувана кредитними комітетами банків, разом з бізнес-планом розвитку підприємства, і інвесторами при ухваленні рішення про покупку.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99