Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Фінансова грамотність та ризики

Автор: Vladislav
16.10.2017 23:38

Фінансова грамотність, повсякденні фінанси і вся робота, пов'язана з ними, супроводжується певними ризиками. Деякі з них є незначними, що ми їх не враховуємо і не звертаємо на це уваги. Але є ризики, які можуть призвести до значної втрати наших грошей. Нижче перераховані важливі ризики, які необхідно враховувати (і їх перелік значно широкий).

1. Ризик банкрутства банку. У банку може бути відкликана ліцензія, але за законом вклади в банках застраховані і вам відшкодують суму вкладу. Не тримайте в банку суму, що перевищує страхове покриття. Але і не тримайте гроші вдома - пам'ятайте, що їх з'їдає інфляція (теж ризик).

2. Ризик втрати інвестицій. Інвестиції в будь-які активи несуть в собі ризики. Є навіть орієнтир - чим вище ризик, тим вище потенційна прибутковість. Але тим вище і ймовірність все втратити. Перш, ніж купувати акції на фондовому ринку або валюту на валютному ринку (рівно як і інші активи), вивчіть всі питання і нюанси і проконсультуйтеся з фахівцем.

Зверніть увагу, що микроавтобус на свадьбу тут ви можете замовити за найвигіднішими цінами на ринку просто зараз.

3. Ризик неповернення кредиту / позики. Перед отримання кредиту банк перевіряє вашу кредитоспроможність і на підставі цього призначає процентну ставку і розмір ліміту. Завжди заздалегідь розраховуйте свої фінансові можливості в майбутньому і не беріть кредити без потреби.

4. Ризик крадіжки грошей з картки. Фінансові шахраї не дрімають. Завжди дотримуйтесь правил безпечного використання банківської картки, зберігайте пін-код в надійному місці, прикривайте рукою введення пін-коду, Не платите на сайтах, у яких відсутній захищене з'єднання (https в адресі), що не оплачуйте карткою на сумнівних сайтах і нікому не повідомляйте свої дані.

5. Ризик залишитися без грошей в несприятливу екологічну ситуацію (хвороба, звільнення). На такі випадки у вас повинен бути резервний грошовий фонд і / або страховка. А щоб не залишитися без грошей в старості, то вже сьогодні (а краще вчора) потрібно думати про пенсію.

6. Ризик потрапити у фінансову піраміду. Вивчіть ознаки фінансової піраміди, не йдіть на поводу у «халяви» і не давайте гроші сумнівним особам і компаніям.

7. Ризик псування майна. Пошкодження машини, квартири та іншого майна в результаті непередбачених ситуацій можуть спричинити за собою додаткові і часто суттєві витрати. У таких випадках допоможе відповідна страховка і / або власний резервний грошовий фонд.

Це далеко не повний перелік ризиків, але враховувати ці базові ризики в повсякденному фінансовому житті просто необхідно.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99