Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Референдум в Каталонії: що буде далі?

Автор: Vladislav
06.10.2017 18:01

Незаконний референдум – так називають в Іспанії минуле в Каталонії першого жовтня поточного року голосування, на якому порушувалося питання про відокремлення її від Іспанії. Незважаючи на протидію іспанської влади, референдум все ж відбувся і на ньому близько 90% місцевих жителів висловили бажання про те, щоб Каталонія стала республікою.

Як повідомляють політичні новини, законні влади Іспанії в особі прем'єра Маріано Рахоя, зробили заяву про те, що референдум не відбувся. А ось думка каталонців різко відрізняється від думки іспанської влади. Сьогодні протести проти політики іспанської влади активно тривають на вулицях міст.

Як відреагувала світова громадськість?

Силове придушення протестів вже засудили і в ООН, і в багатьох європейських країнах. Хоча і сам референдум багато країн світу не визнають законним, і навіть деякі з них проводять паралель між голосуванням в Каталонії і референдумом, який пройшов не так давно в Криму. За словами більшості політологів, компромісне рішення між двома сторонами можна буде знайти тільки за допомогою третьої особи. У даному випадку – ЄС. Офіційний Мадрид вже оголосив про готовність сісти за стіл переговорів, хоча продовжує силовий вплив на учасників протесту. А ось місцева каталонська влада не бажає йти йому назустріч. Карлес Пучдемон має намір передати результати голосування, які відбулися, в регіональний парламент, таким чином узаконивши їх.

Що ж буде далі? Прогнози експертів в області політики

За словами багатьох світових політичних експертів, юридична підоснова організації і результатів референдуму вже не відіграє вирішальної ролі при врегулюванні конфлікту. Його результат визначать тільки політичні чинники. А якщо бути точніше – від того, яка з конфліктуючих сторін виявиться в своїх діях більше рішучіше і послідовніше. Подібні ситуації вже не раз висвітлювали політичні новини, і практика показує, що законно вирішити конфлікт можна лише у тому випадку, коли обидві сторони намагаються йти на компроміс. А в разі Іспанії та Каталонії це практично неможливо.

Про те, що в ситуації, яка склалася, необхідний посередник з авторитетом, заявив і Карлес Пучдемон. Хоча йому вже нагадали про те, що якщо результати голосування виявляться визнаними, то вийшовши зі складу Іспанії, Каталонія виявиться за межами Європейського Союзу. А поки що політичні новини будуть стежити за розвитком подій в Каталонії.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99