Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як обдурити поліграф і кому протипоказано проходження детектора брехні?

Автор: Vladislav
09.07.2017 15:54

Ідея поліграфа зародилася багато років назад. Поштовхом для його розвитку послужили дослідження італійського фізіолога А. Моссо. Такі методики дозволили вперше в 1902 році довести невинність підсудного. Сьогодні ж поліграф використовується при перевірці претендентів на посаду, тому нерідко можна почути питання, як обдурити поліграф?

Що таке поліграф?

Поліграф - це сенсорний блок, до складу якого входить набір датчиків, підключених до комп'ютерного пристрою. Це нероздільний комплекс з апарату і психолога. У продажу існують аналогові і цифрові типи приладів. Перші з них вже давно зайняли нішу раритетних товарів, а другі популярно використовуються при проведенні допиту злочинців, кандидатів на якусь посаду або для з'ясування сімейних відносин.

Як працює поліграф, на що реагує?

Поліграф це психофізіологічне дослідження. Прилад складається з:

  • датчиків, контролюючих дані психофізіологічного стану організму випробуваного;
  • ЕОМ, яка робить запис і обробку даних з датчиків детектора брехні;
  • приладу, що використовується у вигляді осцилографа, принтера, екрана монітора для виведення інформації, отриманої датчиками, на діаграму.

Між іншим, ви можете дізнатися детальніше про обман полиграфа на hr-security просто зараз!

Детектор визначає і фіксує мікростресси у випробуваного. Датчики кріпляться до таких місць на тілі людини, де можна чітко виявити психофізичний стан організму, зміни:

  • дихання в області грудної клітини;
  • дихання в області черевної порожнини;
  • електропровідності шкіри;
  • кровонаповнення в периферичних судинах;
  • серцевого ритму.

Після того, як прилад встановлений, випробуваному починають задавати питання. Спочатку ставлять прості запитання для перевірки обладнання. Це можуть бути питання про ім'я, прізвище, місце народження, сімейний стан. На відповідь дається 15-20 секунд, що дозволяє подумати перед відповіддю. Після того як поліграфолог почне розуміти, як пристрій реагує на «чесні» відповіді, він зненацька починає ставити основні питання. Під час процедури фіксується стан організму до відповіді, під час його проголошення і після.

Чи можна обдурити поліграф?

Чи можливо обдурити поліграф? Так можливо. З'ясовуючи, як пройти поліграф без проблем, це можна зробити, наприклад, за допомогою простого покусування мови і викликаний напруги в ногах, уявного рахунку овець. Кожне з цих дій викличе фізіологічні реакції, які будуть відразу ж зафіксовані приладом. Уявний рахунок завадить випробуваному до кінця осмислити поставлене запитання, що призведе до невизначеного результату.

Історії запам'ятався випадок з несправедливо засудженим Фєєм Флойдом. Після невдалого проходження перевірки на поліграфі його засудили за вбивство, якого він не скоював, і тільки через кілька років правда спливла назовні. Флойд вирішив помститися кривдникам і став справжнім експертом в області тестування на поліграфі. Він навчив ув'язнених, які зізналися йому в здійсненні злочину, як обдурити поліграф, в результаті чого більша частина злочинців зуміла пройти детектор брехні, їх визнали невинними.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99