Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Аудиторські послуги | Кому потрібна аудиторська перевірка?

Автор: Vladislav
06.07.2017 17:10

«Довіряй, але перевіряй» - кажуть в народі. Афоризм в залежності від ситуації може означати, як сумніви в оточуючих або у зовнішній ситуації, так і бажання переконатися в правильності власних діях. У бізнесі народна мудрість реалізується шляхом аудиту. У нього входить перевірка бухгалтерської звітності, точність дотримання чинного законодавства, достовірність статутних документів та коректність діяльності компанії.

Як результат вивчення наданих документів підприємства аудитор http://cornaudit.ru/ надає свій висновок з висновками і рекомендаціями. У звіт включена оцінка коректності ведення бухгалтерського обліку, правдивість і достовірність фінансової документації. Цей висновок має зберігатися у керівника або засновника підприємства, щоб в разі рішення змінити компанію, що надає аудиторські послуги на аутсорсингу, в іншої фірми були дані попередніх періодів та інформація про підсумки минулих перевірок.

Розділяють такі види аудиторської перевірки:

  • обов'язкова
  • ініціативна

Обов'язковий аудит проводиться в установлені терміни з чіткою періодичністю, згідно з нормами і вимогами законодавства. Ініціативний ж замовляється за рішенням керівництва організації і може проводитися необмежену кількість разів протягом року.

Якщо раніше практично весь аудит був обов'язковим, то зараз все частіше його замовляють з ініціативи власників бізнесу як інструмент виявлення проблем та знаходження шляхів їх вирішення.

Така перевірка керівникам підприємств може знадобитися перед передачею бізнесу новому власнику або перед перевіркою державними органами або ж за особистою ініціативою для отримання рекомендацій щодо оптимізації бізнесу. В аудиторській перевірці є можливість залучати фахівців з різних сфер, тому пакет рекомендацій виходить дуже великим і інформативним.

Перед тим як з'ясувати, до кого звертатися за аудитом - до внутрішніх ресурсів в компанії або до зовнішніх - необхідно ознайомитися з визначенням і особливостями того чи іншого методу.

Зовнішній аудит - здійснюється незалежними позаштатними аудиторами, які не є частиною персоналу аудируемой компанії. Такий вид перевірки підвищує рівень довіри до організації з боку клієнтів і партнерів, покращує імідж і дозволяє знайти недоліки, які упустили штатні бухгалтери.

Внутрішній аудит - здійснюється аудиторами, зарахованими до штату організації об'єкта перевірки. Завдяки цьому типу можна уникнути фінансових втрат і зменшити ризики, силами співробітників компанії визначивши слабкі місця і помилки.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99