Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Застосування колон в будівництві

Автор: Vladislav
17.04.2017 09:05

Залізобетонні (з / б) колони є основним елементом каркасного будівництва. На відміну від залізобетонних паль, які використовуються для зведення фундаментів, їх не вбивають у грунт за допомогою спеціальних машин, а встановлюють в бетонні склянки.

Колони можуть бути будь-якої форми перетину і довжини, якщо вони виконуються за індивідуальними замовленнями. У тому випадку, коли будівництво ведеться за типовими проектами, перетин колон в основу має прямокутну форму і стандартну довжину стовпа від 3.8 до 13.5 метра.

Крім того, за конструктивним виконанням колонны жби можуть бути виконані з консолями, для кріплення на них балок і ригелів, з одного або двох сторін. А також мати кілька консолей з кожного боку по висоті.

Основною перевагою каркасного будівництва є швидкість зведення об'єктів. Буквально після того як буде розчищена площадка і залиті фундаменти під колони, можна буде встановлювати каркас будівлі і панелі перекриття. Це основна перевага перед монолітним спорудженням будівель. Все це виявилося вирішальним фактором при масовому житловому будівництві.

Причому відслужило свій вік будівлю можна завжди розібрати на складові компоненти. І після відбракування ж / б виробів знову пустити їх в потрібну справу. А ось таке підприємництво в монолітному житловому будівництві навряд чи можливо, тому що добути звідти панелі перекриття цілими не вдасться.

Основною характеристикою ЗБВ колони є її несуча здатність витримувати статичні і динамічні навантаження. Це властивість колонах надають використовувані для їх виготовлення матеріали - бетон і металева арматура. Чим міцніше повинна бути колона, тим вище марка застосовуваного цементу. Краща арматура повинна бути прокатана з спокійної сталі Ст, виготовлена ​​мартенівським способом. Ця сталь добре витримує знакозмінні навантаження і не лопається на морозі і при землетрусах.

Крім того, для кожного ряду каркаса використовують свої види колон - зовнішні, внутрішні, для нижніх і верхніх поверхів. Тому якісні колони можна виготовити тільки на заводі з хорошою оснащенням, витримуючи всі технологічні режими. Тому що ущільнення бетону в опалубці проводиться на вібростенді, а сушка проводиться за особливим теплового режиму із застосуванням пара.

При монтажі каркаса в основному використовують двоповерхові колони, вони надають особливу міцність будівлі, хоча є й універсальні елементи, які придатні в будь-якому місці. Для збільшення міцності будівлі все колони повинні бути виставлені в строго перпендикулярно поверхні. А якщо на готовий каркас навісити сучасні сандвіч панелі, то будівля вийде досить легким і дешевим.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99