Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Чим відрізняється літол від солідолу?

Автор: Vladislav
02.03.2017 21:03

Обслуговування та ремонт автомобіля не можна назвати простими, особливо якщо ти - новачок в цій справі. Питання виникають на кожному кроці, і це нормально, наш сайт спеціально створений для того, щоб допомогти розібратися з ними. Сьогодні мова піде про змащення, а точніше про те, чим відрізняється літол від солідолу.

Солідол

Нафтове масло середньої в'язкості, загущенное кальцієвим милом вищих жирних кислот, зовні представляє собою однорідну мазь жовто-коричневого кольору без грудок.

До речі, на сайті http://petroltrade.ru/cmazki/ ви можете придбати якісне мастило за доступними цінами.

Його переваги:

  • хороша пластичність;
  • достатня густота;
  • повільне змивання водою.

недоліки:

  • низька температурна і механічна стійкість;
  • солідол схильний роз'їдати гуму і пластик.

Дані характеристики зумовили широке застосування даного мастильного матеріалу в сільгосптехніки. Що стосується автомобілів, то раніше солідол застосовувався і в них, наприклад, на «Перемозі» їм змащували шарніри передньої підвіски. Конструкція деталі дозволяла здійснювати подачу мазі простим шприцом, при цьому ніякої попередньої додаткової очистки не було потрібно: солідол заганяли в деталь і видавлював собою залишки старого мастила і присутню в ній бруд.

А в нинішніх автомобілях дана речовина застосовується рідко, так як багато деталей в роботі нагріваються до дуже високих температур, які солідол просто не витримує - вже при 85 градусах він повністю руйнується, а значить, перестає справлятися з покладеними на нього завданнями.

Літол

Нафтове масло щільністю 60-75 г / м3, загущенное літієвим милом 12-оксистеаринової кислоти. Проводиться він за ГОСТом 1987 року і сьогодні на ринку представлений, в основному, Литолом з маркуванням 24, що відрізняється від просто Літола наявністю спеціальних антикорозійних присадок.

Переваги даного мастильного матеріалу:

  • відмінна тепло- і морозостійкість - інтервал робочих температур - від -40˚С до + 120˚С;
  • хороша пластичність;
  • висока механічна стабільність;
  • достатня густота;
  • практично не змивається водою.

недоліки:

  • в присутності води литол агресивно поводиться з алюмінієм / його сплавами.

Завдяки масі достоїнств сьогодні литол активно використовується в автомобілебудуванні - його використовують в: зубчастих передачах, підвісці і трансмісії (їм набивають ШРУСи і кульові опори), підшипниках всіх видів, деяких варіантах рульових рейок, поверхнях тертя багатьох машин і механізмів.

Яке з мастил краще?

Для того, щоб відповісти на питання, яка мастило краще, згадаємо, чим схожий і чим відрізняється литол від солідолу.

Загальна в них те, що обидві речовини:

  • є мастилами, зробленими на основі нафтового масла;
  • застосовуються для обробки поверхонь тертя.

Все, більше нічого у них спільного немає! Це абсолютно різні склади, причому навіть не конкурують одна з одною, завдяки істотному переважно літолу в плані температурної і механічної стійкості, а також мінімальної кількості матеріалів, на які він агресивно впливає.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99