Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Інвестування в комерційну нерухомість

Автор: Vladislav
07.12.2016 09:30

Успішне вкладення грошей гарантує високий дохід, але в період кризи важливо не помилитися і не втратити всі заощадження. Саме в цей час можна подумати про вкладення в комерційну нерухомість. Ця область завжди вважалася однією з найбільш прибуткових, і надалі доходи від неї не повинні сильно зменшитися. Але при покупці будь-якого об'єкта важливо провести детальний аналіз ситуації на ринку та оцінити вигідність пропозиції.

 

Особливості сучасного ринку

Час змінюється і трансформується попит на оренду приміщень. Раніше великою популярністю користувалися об'єкти площею до 150 квадратних метрів. Це ідеальні площі для середніх магазинів, банків, салонів краси і т. п. Але зараз частіше потрібні об'єкти з великим простором. Мережеві магазини воліють займати відразу не менше 200 квадратів. При цьому вони зазвичай укладають довгостроковий договір, що досить вигідно. Такі компанії розширюються дуже активно, в найближчі роки їх попит не зменшиться. Вони відкриваються і в центрі міст і в спальних районах, так як пропонують широкий спектр товарів, затребуваних в будь-якому місці.

Дуже популярні невеликі площі. Підприємці-початківці зазвичай не можуть собі дозволити дорогу оренду, тому вибирають скромні простору. Невеликі об'єкти актуальні і для центру міста, так як оренда в цьому районі висока, і, знову ж, всі хочуть заощадити.

Сьогодні можна користуватися принципом «кошик», при якому одну територію ділять на частини і складають різним людям. Це актуально у створенні магазину, СПА-центру, салону послуг. При цьому здавати в оренду можна і великі шматки і маленькі. Але в такому разі необхідно забезпечити безпеку, чистоту і зручність для орендарів. У цьому випадку доводиться наймати обслуговуючий персонал і контролювати його роботу. У популярному і прохідному місці таким чином можна отримати з оренди набагато більше, ніж при здачі одному клієнту.

Близько 10 років тому орендарів хвилювало тільки місце здається приміщення, тепер звертають увагу на оздоблення та обладнання. Наявність великого числа пропозицій створює конкуренцію, і здати можна лише приміщення з хорошими умовами. Комерційна нерухомість тепер вимагає великих витрат: необхідно регулярно проводити ремонт, облагороджувати прилеглу територію, а так само створювати умови для партнерів.

Технічні вимоги теж зростають з кожним роком. Необхідно оформляти особливу документацію на всі комерційні об'єкти, платити значні податки і вести правильну бухгалтерію.

Як вибрати комерційний об'єкт

Перед покупкою будь-якого об'єкта важливо з'ясувати ринковий попит на це приміщення. Це залежить від територіального розташування, можливостей використання. Наприклад, віддаленість від транспортних шляхів унеможливлює розміщення на території магазину. Потрібно заздалегідь продумати, кому буде зручна і вигідна оренда подібного будівлі, багато схожих пропозицію в місті та на найближчій території.

Щоб вигідно здати приміщення, його потрібно оснастити додатковим обладнанням. При аналізі будівлі потрібно оцінити можливість поліпшень і фінансові витрати на їх проведення.Необхідно заздалегідь постаратися знайти зацікавлених в оренді осіб, якщо таких мало, придбання об'єкта може бути не вигідно.

Купівля складу та подальша здача його в оренду принесе менше коштів, ніж приміщення під магазин або торговий центр. Добре окупаються будівлі, призначені під розважальні центри. Але першу прибуток варто очікувати тільки через кілька років.

Обираючи об'єкт для покупки необхідно враховувати багато нюансів. Обов'язково проконсультуватися з фахівцями, а не тільки з продавцем ріелтором. Комерційна нерухомість пов'язана зі значними ризиками, і під час кризи можна придбати багато цікавих будівель за привабливою ціною, але от продати невдалий об'єкт буде вельми проблематично.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99