Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Оцінка земельної ділянки експертом

Автор: Vladislav
26.10.2016 01:00

Навіть дві сусідні ділянки можуть відрізнятися рельєфом, мікрокліматом, гідрологією, рослинністю і т.д. Тому її благоустрій та подальше озеленення повинно починатися з оцінки екологічних умов.

 

Але визначити грунтові особливості ділянки за зовнішнім виглядом не під силу навіть досвідченому садівнику або городники. Для цього буде потрібно грунтово-екологічна експертиза. Подібні дослідження включають аналізи грунту в лабораторних умовах, тому господар ділянки повинен звернутися до відповідних фахівців.

Якщо на ділянці присутні піщані ґрунти, то вони будуть погано утримувати вологу і швидко пересихати. До переваг піщаних грунтів відноситься хороша проникність повітря і води, а також достатня прогреваемость під впливом сонця. Глинистий грунт сприяє підняттю вологи з нижніх шарів у верхні і добре утримує мінеральні речовини. Однак такий ґрунт, як і піщана, є несприятливою для рослин. Не менш важливою якістю є кислотність грунту, оскільки від неї залежить вибір рослин. Якщо на ділянці присутні піщані або глинисті грунти, то для вирощування рослин потрібне поліпшення їх складу.

До речі, на сайті zemocenka.com ви можете замовити послуги з оцінки землі та інших видів нерухомого майна за найвигіднішими цінами.

Крім визначення виду грунту фахівці займаються дослідженням рівня грунтово-грунтових вод. Наприклад, високий рівень грунтових вод несприятливий для більшості видів чагарників і майже всіх плодових і декоративних дерев. Багатьом ділянок властиво наявність застійного перезволоження, що сприяє заболочування грунту. В результаті промивання грунту можуть утворюватися площинні або лінійні ерозії. Такий стан особливо властиво ділянкам, які розташовані на схилах або по сусідству з ярами. Щоб забезпечити швидке висихання ділянки під час танення снігу або проникнення води з сусідніх ділянок, по його периметру прокладають дренажні канави.

У будь-якому проекті обов'язково враховується розташування ділянки щодо сторін світла, оскільки від цього залежить не тільки закладання саду, а й проектування будинку. Не менш важливо оцінити, настільки ділянку захищений від холодних вітрів, особливо якщо він розташований на північному або західному схилі, або на відкритій височині. Якщо, наприклад, ділянка розташована в низині, то в зимовий період на ньому може застоюватися холодне повітря. Застою холодного повітря на такій ділянці може сприяти розташований поблизу лісовий масив. Що стосується ділянок, розташованих на південних і східних схилах, то вони швидко прогріваються сонцем, що може привести до пересушування грунту. Тому можна сміливо стверджувати, що рельєф ділянки в деяких випадках відіграє визначальну роль в розташуванні будинку і виборі рослин.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99