Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Новачкам бухгалтерської сфери

Автор: Vladislav
25.10.2016 15:16

Бухгалтерія, а також її послуги - це, щось на кшталт специфічної області. Адже і досвідченого бухгалтера іноді відвідує думка про те, що він десь припустився помилки. Законодавство забезпечило ринок всім, чим тільки можна, тільки б ми відчували себе невпевнено. Кожен бухгалтер виконує будь-які помилки, навіть маючи за плечима величезний досвід, що вже тоді говорити про новачків даної сфери? В даному матеріалі ви знайдете деякі керівництва, які дадуть можливість скоротити ризик тих чи інших операцій, пов'язаних з бухгалтерською документацією.

 

Почнемо по порядку. Найчастіше, бухгалтер, який не має досвіду, стикається з такою проблемою, як заповнення декларацій. Він просто не знає з чого почати, та й взагалі як це робити. У більшості випадків він просить консультації бухгалтера з більш великим досвідом. Однак в той період, коли необхідно здавати ті чи інші звіти, навряд чи вдасться знайти такого бухгалтера, який буде вільний. Таким чином, декларація буде заповнена з запізненням і не вчасно здана в податкову інспекцію. Відповідно, компанію, в якій працює такий фахівець, чекає штраф за те, що були порушені терміни здачі звітностей.

Насправді слід діяти трохи інакше. Бухгалтер з великим досвідом в подібних ситуаціях просто заповнює декларацію неправильно, щоб просто здати її. Коли буде можливість виправити всі неточності і помилки, він це зробить, або ж замінить цю на більш нову декларацію. Санкцій проти подібних дій не передбачено, тому можна скористатися цим.

Але ось спостерігаючи за новачками бухгалтерської сфери, деколи можна даватися диву, як вони все-таки ускладнюють собі життя, причому власними силами. Професійний бухгалтер, наприклад, ніколи не буде проводити закупівлю товарів канцелярії раз на місяць. Він робить це з такою ж періодичністю, тільки в рік. Навіть "проходить людина" в бухгалтерській діяльності розуміє, що чим менше було операцій і будь-яких проводок, то в кінцевому підсумку буде простіше скласти звітність.

Таким чином, новачкам слід, якомога максимально скоротити число операцій. Закупівлі товарів слід робити через розрахунковий рахунок. Оформлення авансових звітів теж слід звести до мінімуму, проте якщо вони все-таки потрібні, тоді краще використовувати бланк авансовый отчет. В такому випадку ви значно зменшите об'єми роботи.

Ну і, мабуть, найголовніший момент - приділяйте якомога більше уваги тому, щоб до кожної операції додавався "виправдувальний договір". Наприклад, ви оплатили послуги стільникового зв'язку, відповідно слід простежити за тим, щоб у вас був наказ, який свідчить про те, що компанія дійсно вимагала виконання цієї операції. У тому випадку, коли гроші видаються під авансовий звіт, відповідно повинен бути документ, який підтверджує видачу співробітнику грошей в певній кількості.

Якщо ви зробили виплату заробітної плати кому-небудь зі своїх співробітників, в ту ж хвилину зафіксуйте це відповідним документом.

З огляду на ці прості рекомендації, ваша робота стане більш ефективною.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99