Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Особливості оподаткування в Швейцарії

Автор: Vladislav
25.10.2016 14:33

Податки - це один з основних джерел доходів держави. Але крім цього, податки можуть бути ще й потужним інструментом регулювання економіки окремо взятої країни. Яскравим прикладом є система оподаткування Швейцарії.

 

Ця невелика країна, що має досить вигідне становище практично в центрі Європи, при наявності невеликого обсягу природних ресурсів, має одну з найбільш розвинених економік у всьому світі, і є «Меккою» для бізнес іммігрантів. В основному це було досягнуто за рахунок лояльною податкової політики.

Податкова система Швейцарії повністю відображає її адміністративний устрій. Всі податки, як для фізичних, так і для юридичних осіб, поділені на три основні рівні: федеральні, кантональні і місцеві.

До речі, вас може зацікавити сплата єдиного податку 2016 та вся необхідна інформація про єдиний податок, яку ви можете знайти на сайті taxlink.ua

Особливість федеральних податків в тому, що вони встановлюються для всіх кантонів. Основними федеральними податками є: податок на додану вартість, який складає 8% і прибутковий податок - 8,5%. Однак якщо врахувати, що дані податки можуть враховуватися як витрати на ведення бізнесу, то фактична ставка податку буде менше майже на третину.

До головних кантональних податків відносять податок на прибуток і капітал. Податок на капітал має мінімальне по всій Європі значення і коливається від 0,01% до 0,6%. Податок на прибуток встановлюється для кожного виду діяльності індивідуально, а федеральним законодавством регулюється лише в тому, щоб при веденні діяльності на території кількох кантонів уникнути подвійного оподаткування.

Місцевими або громадськими податками є податки на майно, спадщину, гербові збори та інші.

Незважаючи на досить складну систему оподаткування, середня сума всіх сплачуваних податків не перевищує 25%. У той же час законодавством Швейцарії для деяких видів підприємств передбачено цілий ряд податкових пільг, здатних знизити відсоток податку, що сплачується в кілька разів.

Доміцильовані підприємства.

Підприємства, які не мають офісу на території Швейцарії і здійснюють свою діяльність за кордоном, звільняються практично від усіх кантональних податків. При цьому зберігаються федеральні податки і податок на капітал, але по ним встановлюється пільгова ставка.

Адміністративні підприємства.

Ті, хто має право відкрити на території Швейцарії офіси і здійснювати на її території діяльність з обслуговування своїх основних і дочірніх підприємств, що знаходяться за кордоном. Система оподаткування для таких підприємств схожа з системою для доміцільовані підприємств, тільки відсутній податок на капітал.

Підприємства змішаного типу.

Підприємства, які отримують більше 80% виручки з-за кордону. При цьому прибуток, отриманий не на території Швейцарії, оподатковується в залежності від величини прибутку, отриманого в межах країни. Таким чином, податкова база зменшується до 30%.

Подібна система оподаткування сприяє стабільному припливу іноземних інвестицій.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99