Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Використання сонячних батарей

Автор: Vladislav
22.09.2016 22:32

Одним з найпопулярніших і розвинених напрямків альтернативної енергетики стала геліоенергетика, спрямована на вивчення перетворення прямого сонячного світла в енергію. Її першим загальнодоступним продуктом стали сонячні батареї. Все частіше, навіть в низько розвинених країнах, можна побачити встановлені на дахах будинків панелі, які служать джерелами електрики.

Сонячна батарея працює за принципом безпосереднього перетворення світла в електричний струм, тобто це пластина з з'єднаних між собою фотоелементів (фотоелектричних перетворювачів), які є напівпровідниками.

Переваги цього виду енергії - стовідсоткова екологічність і невичерпність ресурсу. Існує думка, що надмірне використання фотоелементів може змінити відбивну здатність планети і викликати глобальне потепління, але рівень споживання енергії на сьогоднішній день набагато вище, ніж продуктивність сонячних батарей. Термін служби такої панелі - близько 50 років.

До речі, на сторінці http://dushik.com.ua/c14721-solnechnye-batarei.html ви можете вигідно придбати все необхідне обладнання, яке потрібне для встановлення сонячних панелей на ваш будинок.

Серед недоліків використання можна відзначити низьку продуктивність в регіонах, які не отримують достатню кількість сонячного світла цілий рік. Однак, навіть якщо небо затягнуте хмарами кілька місяців, батарея буде виробляти певну кількість електрики. У таких випадках використовуються акумулятори для накопичення потужності. У південних Країнах даний вид енергії буде безперечним переможцем. Другим мінусом може бути дорога установка, що вимагає не тільки покупки устаткування, але і роботи фахівця.

Основні галузі використання сонячних батарей:

  • забезпечення енергією житлових будинків і виробничих приміщень;
  • зарядка акумуляторів побутової електроніки;
  • двигуни електромобілів;
  • авіабудування (проекти) і космічні апарати.

У багатьох сучасних будинках південної Європи встановлені сонячні водонагрівачі, що задовольняють до 70% потреби будинків в гарячій воді. Продуктивність систем сильно залежить від розташування будівлі і професіоналізму установки.

У деяких країнах місцеві енергетичні компанії укладають контракт з власниками сонячних установок, не просто дозволяючи їм використовувати альтернативне джерело електрики, але і купуючи його, використовуючи спеціальне обладнання. Вартість на покупку невелика, але дозволяє багатьом приватним будинкам в літню пору існувати незалежно від електростанцій.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99