Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Вентиляція заміського будинку

Автор: Vladislav
14.09.2016 16:42

Раніше, для вентилювання заміського житлового будинку, як правило, використовували природну вентиляцію, що виникає за рахунок потрапляння повітря через дверні або віконні прорізи. Однак при розвитку технологій будівництва та застосуванні більш сучасних матеріалів, стало необхідним забезпечувати заміські будинки системою штучної вентиляції.

Це викликано тим, що сучасні будинки, побудовані з цегли або бетону, зі вставленими склопакетами, стали повністю герметичними. Такі технології проектування інженерних систем дозволили поліпшити теплоізоляцію приміщення, але в той же час дуже сильно ускладнили процес природної вентиляції.

Виходом з даної ситуації може стати механічна вентиляция для дома, що має припливно-витяжну конструкцію. Механічна система вентиляції складається з наступних компонентів:

  • - Блоки управління;
  • - Блоки очищення повітря;
  • - Безпосередньо вентиляційний механізм, завданням якого є розподіл повітря по всьому приміщенню.

Для реалізації подібної вентиляційної системи буде потрібно велика кількість електрики, яке іноді може досягати половини загальнобудинкового споживання. Щоб зменшити рівень споживання електроенергії, в них стали монтувати елементи очищення повітря з теплообмінником (рекуператором). Така система вентиляції дозволяє регулювати температуру надходить всередину приміщення повітря за рахунок отработанного.Смешіваніе обох потоків повітря, в даному випадку не відбувається.

Для підвищення економії, такий теплообмін дійсно необхідний, оскільки при використанні звичайних вентиляційних систем повітря просто видаляється назовні, що природно підвищує витрати влітку на кондиціонування, а в зимовий період - на опалення. Застосування ж систем з теплообмінником дуже сильно зменшують такі витрати, так як ККД у них становить 85%.

Також, споживання електроенергії у систем вентиляції залежить і від допоміжних механізмів (вентилятора, повітропроводів і клапанів). При їх виборі слід враховувати споживану ними енергію, це дозволить в подальшому значно знизити витрати.

Установка вентиляційної системи повинна бути передбачена ще на стадії процесу проектування будинку, і при цьому повинна працювати як автономно, так і разом з системою кондиціонування.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99