Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Відкриття свого прокату автомобілів

Автор: Vladislav
09.09.2016 15:54

Відомо, що на заході оренда автомобілів досить давно стала звичною справою. Більш того, це вже невід'ємна національна особливість Сполучених Штатів Америки і країн Європи. В Україні ж ситуація дещо інша. За останні три роки ринок автопрокату значно виріс. Якщо вірити офіційній статистиці, то сьогодні він становить близько 3000 машин. Втім, ця цифра в порівнянні з парком автомобілів для прокату на заході занадто мала.

 

Щорічно ринок прокату машин зростає на 15-20%. Цікаво, що за останні три роки прокатом авто зайнялися десятки підприємців, і до сих пір жоден з них не залишив даної сфери.

Прокат автомобілів

Є кілька варіантів відкриття компанії з прокату автомобілів. Перший варіант - купити парк автомобілів одноразово. Другий варіант - придбати автомобілі в лізинг. Останній вимагає менше витрат на старті, однак зменшує чистий прибуток. Ціна придбаних в лізинг автомобілів вже до кінця 2-ого року збільшується на 18-19%.

Відкривати справу з прокату автомобілів буде вигідно в тому випадку, якщо ви готові купити в парк не менше тридцяти машин, приблизно стільки вимагає прокат авто. При такій кількості транспорту очікуваний дохід від автопрокату складе близько 10 - 15 тисяч умовних одиниць. При всьому при цьому автомобілі в парку обов'язково повинні бути різними за своїм класом. Наприклад, авто економ-клас (іномарки-малолітражки), машини представницького класу (Volkswagen Passat, Honda Accord і інші), і автомобілі представницького класу (Audi A6, Mercedes, Lexus). Деякі підприємці відмовляються купувати собі в парк авто бізнес класу (особливо в невеликих містах), побоюючись, що серед клієнтів не буде попиту. Проте, грунтуючись на досвіді вже «піднялися на ноги» сучасних автопрокатних салонів, ці побоювання можна вважати необгрунтованими, а значить, що забирають можливий прибуток (варто зауважити, не малу). Звичайно, дорогі автомобілі в прокат беруть значно рідше, але і їх вартість дорожче в кілька разів, такі машини швидко себе окуповують.

Що стосується того, чи потрібно купувати транспорт вітчизняного виробника, то тут є багато «за» і багато «проти». Купівля російських автомобілів обійдеться рази в 2,5-3, а то і в 4 дешевше, ніж придбання іномарок. Купівля ж старих вітчизняних машин може обійтися в 20 000 $. Крім того, витрати на обслуговування вітчизняних авто можуть в кілька разів перевищити витрати на утримання різних іномарок. Крім усього іншого, придбання дешевих автомобілів - це ризик простою транспорту (при всьому при цьому, мова йде вже не тільки про вітчизняних машинах, але ще і про дешеві іномарках): авто може простояти в сервісі, приносячи лише розтрати.

Автопрокат: з чого почати бізнес з прокату автомобілів? Бізнес на автопрокаті

Офіційно зареєструвавши компанію, потрібно знайти офіс, стоянку для автомобілів, працівників і, звичайно, самі автомобілі. Для офісу знадобиться близько 20-30 квадратних метрів. Що стосується парковки, то тут слід відштовхуватися від кількості транспорту в Вашому парку. Врахуйте, для однієї машини потрібно 8-10 квадратних метрів. Мінімальний парк автопрокатної компанії, як правило, повинен становити 10 машин. В іншому випадку бізнес просто не буде приносити дохід, він навіть «в нуль» не виходитиме. Якщо вірити словам «досвідчених орендодавців», то для парку в 10 машин досить стоянки на 6-7 автомобілів.

Для обслуговування невеликого парку в 10 автомобілів необхідні такі працівники, як бухгалтер (при не дуже великих обсягах його завжди можна замінити послугами спеціалізованої фірми, що обійдеться значно дешевше), технічний працівник з метою здійснення перевірки справності автомобілів, а також їх обслуговування, водії, підрядник, який буде вести співпрацю зі страховими компаніями, і, звичайно, менеджер. При бажанні власника фірми і самих співробітників, деякі посади можна сміливо поєднувати.

Одночасно з реєстрацією компанії необхідно робити і рекламу автопрокатної салону.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99