Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Хайпи: ризикувати чи краще не треба

Автор: Vladislav
19.07.2016 16:14

Про хайпи написано багато статей, цілі сайти і форуми в інтернеті присвячені їм. Хайпи викликають великий інтерес у людей, адже це один із способів швидко і легко заробити або ж... втратити все вкладене в хайп разом (але про це мало хто всерйоз замислюється).

Що таке хайпи

Слово "хайп" походить від англійської абревіатури HYIP - High Yield Investment Program, в перекладі на означає "високоприбуткові інвестиційні програми".

У трьох словах можна сказати, що хайпи - це віртуальні фінансові піраміди. Суть цієї піраміди полягає в наступному: ви заходите на сайт компанії, яка найчастіше представляється інвестиційним фондом. Компанія пропонує високу прибутковість за довірче управління вашими грошима (найчастіше обіцяє торгувати на форексі).

Ви реєструєтеся, потім переводите свої гроші на рахунок і починаєте стежити за тим, як ваші гроші починають стрімко збільшуватися. Ви додаєте гроші ще й ще, щоб їх стало ще більше. Одного разу, нарешті, Ви вирішуєте зняти їх з рахунку, але... ви запізнилися. Компанія закрилася і ваші гроші попливли в кишеню організаторам.

До речі, вас може зацікавити программа MBA, завдяки якій ви зможете отримати багато нових та корисних знань у бізнес-сфері.

Творці хайпа збирають гроші з людей, але не інвестують їх нікуди, ці гроші не працюють, не приносять прибуток. Виплати вкладникам здійснюються за рахунок нових вкладів (принцип Понці). За таким же принципом працювала найвідоміша піраміда в нас "МММ". Якщо з якихось причин приплив вкладників зменшується, виплати припиняються і хайп закривається.

Виходить, що невелика частина вкладників отримує надприбуток за рахунок інших вкладників, але більшість залишається без грошей, з обдуреними надіями.

Щоб краще зрозуміти суть хайпів, корисно буде прочитати лист від їх творців обдуреним вкладникам, де вони докладно розповідають про роботу таких проектів.

Види хайпів

Хайпи поділяються на 3 види:

  • · Низькодохідні (прибутковість 8-15% на місяць),
  • · Середньодохідний (прибутковість 16-60% на місяць),
  • · Високоприбуткові (прибутковість понад 60% на місяць).

Низькодохідні хайпи - це старожили, можуть проіснувати кілька років. Високоприбуткові або фасти - найризикованіші можуть проіснувати всього декілька днів. Кожен проект пропонує свою бізнес-легенду під яку намагається замаскувати свою діяльність.

Що робити

Хто винен зрозуміло, а ось що робити, якщо хайп закрився, як повернути гроші? Якщо Ви використовували банківський переказ (є такі хайпи), то спробуйте застосувати чарджбек. Можна спробувати використовувати загрози, лякати внутрішніми органами, прокуратурою і ким-небудь ще. Але швидше за все з грошима доведеться розпрощатися назавжди.

Чи варто ризикувати

Є люди, які довірливо віддали свої гроші хайпів, щиро повіривши обіцянкам компанії - це жертви хайпа. Але є вкладники, які свідомо вкладають свої гроші в хайпи, щоб заробити. Частина з них відноситься до цього як до розваги, вкладаючи невелику суму, щоб не шкода було якщо що. Інша частина вважає хайпи серйозним заробітком, вкладаючи великі гроші в надії на надприбутки і деякі з них досягають успіху, але далеко не все.

Дехто ставиться до хайп-проектам як до казино, до азартної гри. Але професіонали кажуть, що азарт тут заважає. Потрібно аналізувати, вивчати інформацію, перш ніж вкладати і бути готовим втрачати гроші. Не можна віддавати останнє чи позикові гроші, потрібно використовувати тільки ту суму, яка в разі поразки не сильно відіб'ється на бюджеті.

Головне в хайпів вчасно вивести свої гроші, встигнути прорахувати цей момент. На самій ранній стадії відкриття хайпа вкладати гроші теж може бути небезпечно, проект може згаснути і по-справжньому так і не розгорітися. Найпопулярніший форум, де обговорюються і розкручуються хайпи - mmgp.ru.

Хайпи - це високий ризик, багато досвідчених гравців, які професійно заробляють на хайпів вважають, що це велика трата часу і низькі заробітки. Ризикувати чи краще не треба, вирішувати вам.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99