Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Види криптовалют

Автор: Vladislav
17.06.2016 15:01

Перша криптовалюта з'явилася в 2009 році. І її виникнення часто порівнюють з народженням зірки. Що відрізняє її від звичайних електронних валют? Це не тільки захист за допомогою криптографічного коду, але і можливість емісії будь-яким користувачем, а не тільки Центробанком країни.

 

Головною характеристикою криптовалюта є відсутність як внутрішнього, так і зовнішнього адміністрування. Тому всі види криптовалюта захищені від посягань банків, податкових та судових органів - ніхто з перерахованих установ не може вплинути на транзакції таких електронних платіжних систем, тобто їх не можна оскаржити або заблокувати. Втім, при необхідності кошти на рахунках можуть блокуватися в якості застави для здійснення угод, але тільки на добровільній основі.

Основні види криптовалют

Хоча Bitcoin є найпопулярнішою електронною валютою, є й інші одиниці, які можуть похвалитися досить високою капіталізацією. Всього налічується близько 2000 криптовалюта. Але найпоширенішими є Litecoin, Namecoin. В цьому році також вийшла нова криптовалюта Coinspase-стартап, яка вже набирає велику популярність.

Як визначається вартість цих валют?

Спочатку вона визначається вартістю електроенергії, яка необхідна для виробництва даного виду криптовалюти. Але в подальшому її курс залежить вже від ринкових умов, тобто від попиту і пропозиції, як і у звичайній валюті. На курс також впливають, хоча і опосередковано, події, що відбуваються у світовій економіці, політична і економічна нестабільність. Важливо з самого початку розуміти, що за криптовалютами не стоїть держава. Ніхто не дає гарантій того, що курс буде підтримуватися на будь-якому рівні. І ніде не сказано, що він буде тільки збільшуватися.

Чому взагалі стали з'являтися альтернативні криптовалюти?

Згодом створювати нові валютні одиниці стало набагато складніше. Це вимагало все більших фінансових вкладень, і Майнер почали шукати інші види криптовалюта, які склали б конкуренцію «монополісту» і змогли принести дохід. В результаті дійсно конкуренція значно посилилася, і кожному новому виду криптовалюта буває дуже складно пробитися на ринок. Для цього їм потрібні явні переваги над лідерами капіталізації. Одним з найбільш істотних критеріїв є швидкість проведення будь-яких платіжних операцій. Не менш важлива і безпеку.

Наприклад, існує валюта Кварккоін (QuarkCoin), створена в 2013 році, в якій для хешування застосовуються шість алгоритмів, в той час як у біткоіни - тільки один.

Це дозволяє кварккоіну ​​отримати серйозну конкурентну перевагу з позицій безпеки. Це не означає, що лідери перестали розвивати свої валюти.

Швидкість здійснення операцій сьогодні досить висока у всіх основних криптовалюта. Багато програмні платформи, до того ж, можуть бути досить легко модернізовані, так що характеристики і далі можуть змінюватися в кращу сторону.

Слід зазначити, що далеко не всі альтернативні валюти будуються на платформі біткоіни. Є, наприклад, Primecoin і Nxt, які будуються за іншим алгоритмом і правилам, що дозволяє усунути багато недоліків, властиві першим валют. Це зумовило і високу капіталізацію цих валют, які використовують не тільки технологічні інновації, а й деякі соціальні елементи.

Litecoin: основні особливості

Слід зазначити, що лайткоін - це криптовалюта, яка була спочатку створена як альтернатива біткоіни. Проект стартував в жовтні 2011 року. За основу був узятий програмний код біткоіни. Фахівці стверджують, що для цього було достатньо внести лише кілька поправок в оригінальний вихідний код. Причому в таких діях не було нічого незаконного. За п'ять років існування в цій технології не залишилося ніяких секретів.

Спочатку Майнінг лайткоінов можна було займатися на звичайних настільних комп'ютерах. Теоретично це навіть не вимагало додаткового обладнання. Але все одно ефективність Майнінг в значній мірі залежить від продуктивності відеокарти, що вимагає вкладень в покупку дорогих елементів. Слід також зазначити, що доступність Майнінг може серйозно загрожувати безпеці криптовалюта в цілому.

Отже, лайткоін є ще однією версією біткоіни, і це робить її привабливою для інвесторів. Ще в 2015 році вона займала четверте місце за капіталізацією. А в 2016 році Litecoin займала вже друге місце після Bitcoin, значно обігнавши своїх конкурентів.

Ethereum: основні особливості

Система Ethereum (тобто ефір) відрізняється від біткоіни і лайткоінов. Вона являє собою щось типу світового
децентралізованого комп'ютера, що і робить її унікальною. Певні технічні переваги у неї є. Однак інвестори поки не поспішають вкладати в неї гроші.
Основними недоліками цієї криптовалюта є необмежену пропозицію і відсутність дивідендів. Крім того, слід зазначити, що система контролюється Майнер, але вони зовсім не обов'язково повинні володіти часткою в системі. Це робить її потенційно вразливою. До того ж, це досить молода технологія, так що ще не всі її недоліки виявлені.

Криптовалюта: найближчі перспективи

У 2016 році практично всім криптовалюта було завдано істотної іміджевий збиток. Хоча рік для цього сегмента почався добре, на початку лютого перестала функціонувати найбільша майданчик для торгівлі криптовалюта - це японська біржа MT Gox. Це сталося у зв'язку з тим, що з її рахунків зникло близько 850 тисяч біткоінів, що на той момент дорівнювало 510 мільйонам доларів. В результаті курс біткоіна впав втричі. Кризові явища наростали, до всіх проблем додалося поширення вірусу «Поні», який поширювався для крадіжки даних про гаманцях власників різних електронних валют. В той момент курс біткоіна становив 400 доларів за одну електронну одиницю. Але незабаром, завдяки унікальним властивостям

І хоча багато трейдерів, в тому числі Уоррен Баффет, стверджують, що популярність криптовалюта як мінімум не має економічних підстав, а спочатку була накручена ЗМІ і грамотним маркетингом, ринкова вартість показує, що в період фінансових криз, коли інвестори втрачають довіру до традиційних валют, криптовалюта вважаються досить перспективними. Той же Уоррен Баффет визнає за криптовалюта як мінімум два найважливіших переваги - анонімність, а також швидкий трансфер коштів.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99