Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Фундаментал - основні теми ринку

Автор: Vladislav
22.04.2016 09:02

Думаю, ви не раз спостерігали як ринок, здавалося б парадоксально реагує на ті чи інші новини. У чому ж справа?

Справа в тому, що на різних етапах економічного циклу, ринок по-різному реагує на одні і ті ж новини. Але це все «бла, бла, бла», як говорили в одному відомому фільмі.

Насправді (ІМХО) на ринку є основна тема, яка розкручується на даний момент ринковими аналіста-фундаменталістами. Такі теми якось непомітно входять в популярність і так само непомітно виходять з фавору.

Що таке основна тема ринку? Це тема, по якій говорить голова постійно несе щось в Блумберг, по якій висловлюються різні «головні аналітик з токійського відділення Мушіто-банку» пишуться «фундаментальні» статті в журналах і т.д.

Теми бувають періодично спливає, наприклад, геополітична напруженість і тероризм; довгограючі, як недавня тема близнюків: негативного торгового балансу по США і дефіциту бюджету, що тривала півтора року. Є теми, які можна охарактеризувати як «хто перший», коли ринок чекає випереджальних індикаторів, типу consumer confidence, ISM і т.д.

Що робить з ринком основна тема?

Найголовніше - вона робить тренд. Робить навіть не тема, а оцінка теми (тут щосили проявляється рефлективність Сороса).
У найближчому минулому Евра йшла в аптренде близько року на одній з таких основних тем. Коли така тема знаходиться в ринку, все інше (показники, висловлювання) оцінюються в загальному казанку ринку тільки через її призму. Яка зараз основна тема ринку? Знаєте самі. Ставки по США. Будуть піднімати - не будуть, швидше - повільніше і т.п. Всі показники на даний момент розцінюються з точки зору, «що думає ФРС з приводу цього показника». Так як товариші з ФРС вже не раз говорили що-небудь типу «ось робочих місць б побільше, тоді можна і ставочку смикнути» то ринок, витріщивши очі, дивиться на «кількість заяв на допомогу з безробіття» і «кількість нових робочих місць», хоча ще пів року тому він би і з місця не зрушив якби «жоблеси» вийшли на рівні 500. якби в ФРС сказали що їм потрібен підйом, скажімо, в галузі товарів тривалого користування, то дивилися б ми вже на «товари тривалого користування », а на все пов'язане з робочою силою не обертали б увагу. Що ще впливає на рішення по ставках? Інфляція. Чим вона більше тим сильніше у народу очікування підйому ставок і тим більше закуповуються доларом (не звертаючи на те, що інфляція - є знецінення національної валют). Згадайте, що ще рік або 2 назад підйом інфляції оцінили з протилежної точки зору по-іншому. Придумали б що-небудь типу «зростання інфляції скорочує поле важелів для ФРС в підйомі економіки» і почали б продавати долар.

Друзі сайту: якщо вас цікавить де швидко взяти гроші, тоді ви можете взяти в борг тут на вигідних умовах.

Як працює основна тема? Перш за все, вона повністю ігнорує всі інші новини. Знову згадаємо як приклад недавнє минуле і висхідний тренд по євро. Подивіться, що було коли виходили погані новини по США? Євро отстреливал вгору на 100 пунктів. А хороші новини по США? Євро все одно отстреливал вгору, але на 10 пунктів. Бідні фундаментальні аналітики, які намагалися це пояснити! Боліла ж у них голова. :)

Мені запам'ятався один такий вихід новин. Це був Consumer Confidence по США, який вийшов, здається майже на 20! пунктів вище попереднього значення. Не пам'ятаю точно, але здається, це був другий за величиною зростання за всю історію розрахунку. Євро відреагував коротким рухом вниз, пипсов на 20, а потім знову рвонув вгору, більш ніж на фігуру. А все тому, що основна тема була інша і ринку за великим рахунком було все одно що там у Америки з довірою. Він гнав евру вгору на темі дефіциту.

Ще сподобався вислів одного аналітика з приводу реакції євро на хороші дані по США за споживанням. Він заявив щось типу «зростання споживання в США ще більше сприяє збільшенню дефіциту торгового балансу» в загальному, якщо його перефразувати «мало їдять буржуї - погано, багато їдять - теж погано».

Основні теми недавнього минулого, згадайте, що було в їх час:

  • Дефіцити торгового балансу і бюджету США.
  • ЄЦБ буде інтервентів на 1,3.
  • Для Європи не такий страшний високий курс Євро.
  • Ринок нерухомості в Британії перегрітий.
  • Грінспен стежить за безробіттям.
  • Європа і Японія сильніше залежать від зростання цін на нафту ніж США.

Тепер тезисно:

  1. Основний тренд створює не фундамент, а основна тема про фундаменті.
  2. Під час існування основної теми всі фундаментальні показники і висловлювання, або розглядаються через ЇЇ призму, або повністю ігноруються.
  3. Працювати на новинах можна тільки по «тренду основної теми». Ринок все одно в більшості випадків піде в її сторону, проігнорувавши все інше.
  4. Довгострокова основна тема зазвичай закінчується з перемиканням ринку на нову.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99