Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Принципи тайм менеджменту

Автор: Vladislav
05.03.2016 17:56

Ви читали книги і ходили на тренінги з тайм-менеджменту, але всі спроби навчитися планувати свій день провалилися? Тоді ця стаття для Вас! Сьогодні ми розберемо основні принципи тайм менеджменту.

У більшості методик по тайм менеджменту розповідається про те, як планувати, розставляти пріоритети, делегувати свої повноваження, контролювати срокі.Многім ці правила дозволили стати успішними. Але в числі тих, хто навчається чимало і таких, для яких все це так і залишилося законспектувати теорією.
А вся справа в тому, що деякі люди за своєю природою не можуть слідувати чітким планом і встановленими схемами.

 

Дві категорії людей.

У психології, физиогномике і соціоніці існує велика кількість типів, а також і підтипів людей. Але всіх їх можна виділити в дві великі категорії: це раціонали і Ірраціонали.
Перші - організовані, пунктуальні, послідовні і прагнуть до порядку. У них, як правило, не виникає проблем при навчанні тайм менеджменту.
Другі імпульсивні, спонтанні, вони люблять імпровізувати і швидко орієнтуються в нестандартних ситуаціях. Саме другий тип найчастіше потрапляє на банкротство, але й найшвидше з нього виходить.

Нескладно здогадатися що саме у других (ірраціональних) виникають труднощі із застосуванням на практиці основ тайм менеджменту. Однак це не означає, що вони приречені очолювати списки відстаючих. Якщо ви належите першої категорії, то можна сказати вам пощастило-тайм менеджмент у вас в крові. Якщо ви ж належите до категорії ірраціональний, то дані нижче поради будуть вам дуже корисні при плануванні свого життя.

Ірраціонали можуть домогтися успіху не завдяки, а всупереч традиційним правилам управління часом. Парадокс полягає в тому, що в недоліках, з якими так старанно намагаються боротися Ірраціонали, насправді приховані величезні можливості і при їх правильному використанні не тільки допоможуть людині розкрити свій потенціал на всі 100%, але і ефективно використовувати кожну хвилину свого часу.

Нижче ми розглянемо основні недоліки ірраціональний.

Ви хочете все і відразу
Ірраціонали часто не доводять розпочату справу до кінця і тут же хапаються за іншу справу.
Вважається, що успіху може домогтися той, хто концентрується на одній меті.
У випадку з ірраціональний, потрібно дотримуватися іншої тактики. Схильні до імпровізації люди не терплять одноманітності. ними рухає прагнення до нового. Більш того, різноманітність підтримує їх інтерес до роботи і є джерелом мотивації.
Ваші дії. Продумайте список важливих справ на наступний тиждень. Поруч напишіть список необов'язкових справ. Кожен день потрібно вибирати, до чого у вас більше лежить душа, і робити це справа, поки вам воно не набридне (не відволікаючись і не менше півгодини).

Коли що то набридло, але ще не було зроблено, ви просто відзначте в списку справ, скільки часу від запланованого залишилося. Наприклад, в списку значиться вивчення іноземної мови (п'ять годин на тиждень). А сьогодні ви займалися тільки дві години, значить, просто закресліть цифру п'ять-густо напишіть три.

Ви перебуваєте не в настрої
Працездатність ірраціонал залежить від того, в якому настрої він знаходиться в конкретний момент.
Вважається, що планування і жорсткі дедлайни допомагають зібратися і відключити відволікаючі від справи емоції.
У випадку з ірраціональний жорсткі тимчасові рамки не для творчих натур. Думка про те, що час підтискає, може привести їх у паніку.
Ваші дії. Спробуйте розбити термінову роботу на дрібні завдання, для вирішення яких виділіть різні часові терміни. Наприклад, вранці ви зробите один обсяг роботи, вдень інший, а на вечір залишите те, що найпростіше виконати.

Ви на своєму місці
Для більшості керівників сотруднікі- Ірраціонали, як правило в тягар. Втім, творчій людині теж нелегко доводиться працювати в компанії зі строгим регламентом. Те, що для раціонального звичайна мета, для ірраціональний це може стати важким тягарем.

Поради ірраціоналам:

  • -Працює на себе або в невеликому творчому колективі (як правило там регламент не писаний, і ви ще можете виконувати відразу кілька функцій).
  • -Дозвольте собі починати роботу в декількох проектах
  • -протягом дня перемикайтеся на різні види діяльності.

Отже загальні принципи тайм менеджменту.

правило 60/40

При плануванні 60% часу відводити на планові справи, а решту 40% залишати на вирішенні непередбачених проблем.

Правило жаб і слонів.
Завжди в роботі є дрібні справи, за які не хочеться братися (жаби), і ті глобальні справи, до яких незрозуміло, як підступитися (слони).
Щоб впоратися з першими, потрібно привчити себе починати день з вирішення саме другорядних справ, вдале виконання яких дасть вам сили приступити до більш складним. Рішення ж глобальних завдань потрібно розбити на безліч дрібних підзадач і маленькими кроками почати рухатися до мети.

Дотримуйтесь ці самі основні принципи тайм - менеджменту, і ви зможете домогтися успіху відразу в багатьох областях.

Адже у кожного з нас є свої таланти. Пам'ятайте, що якщо людина талановита, то він обов'язково буде талановита в усьому!

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99